«Μιλάμε για σεξουαλική επίθεση!» - Νέα καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη από πασίγνωστο ηθοποιό για πρώην σύντροφό του

«Αν το είχα μάθει τότε, θα ήμουν εγώ στη φυλακή και όχι αυτός»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Μιλάμε για σεξουαλική επίθεση!» - Νέα καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη από πασίγνωστο ηθοποιό για πρώην σύντροφό του

Την ώρα που ο ηθοποιός εκτός από την δίκη του αντιμετωπίζει θέμα καθώς θα φύγει από το σπίτι του, νέα καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας εις βάρος του, από συνάδερφό του. Ο λόγος για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον Γιώργος Λαμπάτο, είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην πρώην σύντροφό του, κάτι που το έμαθε πριν λίγες μέρες.

Ο γνωστός ηθοποιός πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 3/9 στην εκπομπή Open Weekend, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος, την εποχή που γύριζαν τη σειρά «Χάι Ροκ», της είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λαμπάτου

«Είμαι ταλαιπωρημένος από τον Πέτρο όλα αυτά τα χρόνια που απαξίωσε τελείως την ύπαρξή μου. Όταν με είδε στο δικαστήριο μού έκανε ένα νεύμα σαν να λέει “κι εσύ εδώ εναντίον μου;” κι εγώ του απάντησα με ένα νεύμα ότι με αυτά που έχεις κάνει…».

«Θα σας κάνω μια αποκάλυψη που δεν γνωρίζει κανένας και που δεν γνώριζα κι εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες. Πρώην σύντροφός μου δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Πέτρο. Αν το είχα μάθει τότε, θα ήμουν εγώ στη φυλακή και όχι αυτός. Μιλάμε για σεξουαλική επίθεση. Ήταν μία ακόμα “μαχαιριά” από τον Πέτρο στην καρδιά μου. Με πήρε τηλέφωνο η πρώην σύντροφός μου και μου το είπε».

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια κι εκείνη...»

Η δίκη για το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη δεν έχει ολοκληρωθεί παρά το γεγονός, πως ο ηθοποιός βρίσκεται πλέον στο σπίτι του. Οι αντιδράσεις ωστόσο για το πρόσωπο του δεν έχουν σταματήσει, ενώ παράλληλα υπάρχουν πρόσωπα ''κλειδιά'', που αντιτίθενται σε εκείνον.

Σοκαριστικά είναι πραγματικά τα όσα κατέθεσε την Πέμπτη 1/9 η μάρτυρας της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία τόσα χρόνια δεν είχε το θάρρος να μιλήσει, μιας και είχε τύχει να συνεργαστεί με τον Φιλιππίδη στο Εθνικό θέατρο. Σε κάθε περίπτωση, μέσα από τις πληροφορίες, που ήρθαν στο φως από την Espresso, η ηθοποιός τώρα βρήκε το κουράγιο και μίλησε με γλαφυρότητα, περιγράφοντας όσα δύσκολα έζησε η φίλη της.

«Ήταν πολύ αναστατωμένη, αγχωμένη. Είχε κοκκινίλες στον λαιμό. Φοβήθηκα ότι κάτι κακό τής συνέβη. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και τότε μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει» είπε η μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα της αφηγήθηκε η φίλη της ότι συνέβησαν, ενώ βρισκόταν μαζί του σε ραντεβού για έναν ρόλο σε παράστασή του.

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια κι εκείνη φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε κι έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά», περιέγραψε η μάρτυρας και φορτισμένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Ξεκλείδωσε την πόρτα και τότε εκείνη κατάφερε να φύγει».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως εκείνη την ημέρα η φίλη της μονολογούσε λέγοντας «Καταστράφηκα, δεν θα βρω ποτέ δουλειά» και της ζήτησε να μην το πει σε κανέναν. «Τότε χτύπησε το κινητό της και ήρθε ένα μήνυμα πολύ αισχρό, χυδαίο, από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν το πιο αισχρό μήνυμα που έχω διαβάσει. Της ζητούσε να του κάνει σεξουαλικές πράξεις και στο τέλος έγραφε: «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

Πρόεδρος: Της είπατε να το καταγγείλει;

Μάρτυρας: «Ντρέπομαι, αλλά δεν το σκέφτηκα. Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη… που δεν το σκέφτηκα».

Πέτρος Φιλιππίδης δίκη

Η ηθοποιός ανέφερε ότι τα χρόνια που ακολούθησαν άκουσε πολλές φήμες για παράλληλες σχέσεις του ηθοποιού και κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων με αφορμή το γεγονός ότι το 2016 συνεργάστηκε μαζί του σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, με το οποίο είχε συμβόλαιο.

«Είχαμε καλή συνεργασία. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός, με σπάνιο ταλέντο. Απέναντί μου ήταν τυπικός, δεν βρεθήκαμε ποτέ μόνοι μας. Δεν ξανασυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε, αλλά είχα κλείσει αλλού», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση, γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NDP