«Αν δεν ξέρει ποιος είναι και τι κάνει 32 χρόνια...» - "Τελείωσε" με δύο κουβέντες ο Σεφερλής τον Λαζόπουλο

Απασφάλισε ο ηθοποιός

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Αν δεν ξέρει ποιος είναι και τι κάνει 32 χρόνια...» -

Την Κυριακή 4/9 καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, ήταν ο ένας και μοναδικός Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα μέσα σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ο γνωστός κωμικός, μεταξύ άλλων απάντησε για τις δηλώσεις που έχουν κάνει για εκείνον ο Γιάννης Κακλέας αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος (δείτε εδώ όσα έχει πει για τον ηθοποιό) με έναν μοναδικό τρόπο.

Οι αφοπλιστικές απαντήσεις του Μάρκου Σεφερλή

«Βγαίνω να απαντήσω σε πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν επιτρέπεται με το ταλέντο και την ευφυία που έχουν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Όπως είναι ο Γιάννης Κακλέας. Δεν ήταν δήλωση αυτή, ότι “θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω το βαθύ λαρύγγι στο θέατρο παρά τον Σεφερλή”. Κι εκεί του απάντησα ότι αν αισθάνεται περήφανος με αυτό, ας το κάνει.

Κι επειδή μου ζήτησε συγγνώμη μέσω τρίτου προσώπου και συγκεκριμένα μέσω του Σπύρου Μπιμπίλα, σας λέω και το όνομα, είπα ότι προτιμώ τη συγγνώμη να μου τη ζητήσει δημόσια ο ίδιος, όπως έκανε και τη δήλωση», είπε αρχικά ο Μάρκος Σεφερλής για τον Γιάννη Κακλέα και συνέχισε για τον Λαζόπουλο λέγοντας...

«Αν δεν ξέρει ποιος είναι ο Σεφερλής και τι κάνει 32 χρόνια, με δύο θέατρα, τα μεγαλύτερα της χώρας, δικά του, με παραστάσεις χειμώνα καλοκαίρι, με εκπομπές στην τηλεόραση, show, σειρές, ας ρωτήσει ένα μικρό παιδί τριών χρονών να του απαντήσει τι κάνει ο Σεφερλής. Τον κόσμο να γελάει, αυτό κάνει ο Σεφερλής».

''Υπάρχουν κάποιοι εισαγγελείς της κωμωδίας''

Πριν λίγο καιρό παραχώρησε μια συνέντευξη στη στήλη Secret και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρό, αλλά και στα όρια που προσπαθούν κάποιοι να βάλουν στη σάτιρα. Εξήγησε το τι προσδιορίζει αν κάτι είναι αστείο ή όχι και έχει να κάνει και με το πως θα το παρουσιάσεις, μιλώντας σαφώς και για τα σχόλια που δέχτηκε μετά το κόψιμο της εκπομπής του «Super Μammy».

Ο κωμικός είχε βρεθεί για καιρό στο στόχαστρο, καθώς πολλοί ενοχλήθηκαν από τα αστεία του σχετικά με τους βιασμούς και τους ομοφυλόφιλους, με αποτέλεσμα να τον κρίνουν αυστηρά σύμφωνα με τον ίδιο. Από την άλλη υπήρχαν άλλοι άνθρωποι του χώρου, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος είχε αναφέρει πριν από καιρό ότι δεν ξέρει καν για ποιο πράγμα είναι γνωστός ο Σεφερλής, προκαλώντας την αντίδραση και την απάντησή του.

Είπε λοιπόν ο γνωστός κωμικός:

«Εγώ ποτέ δεν μάσησα τα λόγια μου και απαντάω σε αυτή την ερώτηση με ένα τραγούδι στο τέλος της παράστασης, το οποίο καταχειροκροτείται, για το τι είναι η κωμωδία. Λέω, λοιπόν, σε αυτό ότι βγαίνουν στα κανάλια για ένα γκρο πλαν, για δύο δευτερόλεπτα δημοσιότητας, και μιλάνε όλοι για την κωμωδία. Άνθρωποι που δεν έχουν δει καν κωμωδία, δεν έχουν κάνει κωμωδία, δεν έχουν πει ούτε ένα αστείο, ούτε έχουν γελάσει κι έχουν άποψη για την κωμωδία.

Καταλήγω, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η κωμωδία είναι μία. Αυτή που κάνει τον κόσμο να περνάει καλά και να ξεχνάει τα προβλήματά του. Οτιδήποτε σε κάνει να γελάς είναι κωμωδία. Ας αφήσουμε τις φιλολογίες και τις φιλοσοφίες και ας αφήσουμε να κάνουν κωμωδία αυτοί που μπορούν να την κάνουν και την κάνουν τόσα χρόνια. Εγώ έχω αναφέρει πολλές φορές σε συνεντεύξεις μου ότι δεν έχω δώσει οδηγία ποτέ σε κάποιον πώς θα παρουσιάσει ένα τηλεπαιχνίδι ή μία εκπομπή πρωινή ή μεσημεριανή.

Ο Μάρκος Σεφερλής μιλάει για τα όρια της σάτιρας

Ο καθένας την κάνει όπως νομίζει και παίρνει αυτό που του αναλογεί. Υπάρχουν κάποιοι λοιπόν, που είναι οι “εισαγγελείς της κωμωδίας”, οι οποίοι προσπαθούν να βάζουν όρια στη σάτιρα, να βάζουν όρια στην κωμωδία και στο αστείο. Το αστείο είναι ένα. Αν το κάνεις και το πεις καλά, θα είναι αστείο. Αν δεν το πεις καλά, δεν είναι καν αστείο. Αν το αστείο το παράγεις σωστά, ο κόσμος γελάει όσες φορές και να το ακούσει. Είναι σαν τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες, που όσες φορές κι αν τις δούμε, γελάμε, γιατί είναι το κείμενο καλό, είναι η καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών. Άρα, λοιπόν, όσες φορές και να ακούσουμε τις ίδιες ατάκες, γελάμε», είπε ο Μάρκος Σεφερλής.