«Βλέπουμε ότι οι δολοφόνοι βγαίνουν έξω» - Το ξέσπασμα της μητέρας της άτυχης Γαρυφαλλιάς που έσβησε στην Φολέγανδρο

Ζητά δικαίωση για την κόρη της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Βλέπουμε ότι οι δολοφόνοι βγαίνουν έξω» - Το ξέσπασμα της μητέρας της άτυχης Γαρυφαλλιάς που έσβησε στην Φολέγανδρο

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι το μεσημέρι της Κυριακής 4/9 μίλησε η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της σε διακοπές τους στη Φολέγανδρο (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο την ώρα που βρήκαν τη σωρό της) με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για τον καθ΄ομολογία δολοφόνο της κόρης της (εδώ η απίστευτες δηλώσεις του).

Όσα είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

«Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι αυτό που κι εμείς περιμέναμε, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Και είναι λίγο για εμάς προκλητικό και για όλη την κοινωνία πιστεύω, οι δράστες μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να προφασίζονται ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποιες διαταραχές και δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα ψυχολογικά προβλήματα με τις διαταραχές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαύρη ψυχή και για αυτό κάνουν αυτά τα εγκλήματα.»

«Φυσικά είναι μία πρώτη δικαίωση, αν και η δικαίωση δεν υπάρχει για εμάς, γιατί θα ήταν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας. Όμως είναι πρέπει να υπάρξει τιμωρία και να μείνει αυτός ο άνθρωπος στην φυλακή, γιατί το παιδί μου το έχει καταδικάσει ισόβια. Δεν θα το ξαναδώ, δεν θα μας ξαναδεί…

Και είμαι κι εγώ μητέρα, όπως όλες που ζητάμε δικαίωση και όχι εκδίκηση. Και βλέπουμε ότι οι δολοφόνοι βγαίνουν έξω. Οι δολοφόνοι του Ζακ βγαίνουν έξω, ο Κορκονέας βγαίνει έξω. Δηλαδή για ποια δικαίωση μιλάμε; Πόσο αξίζει η ζωή των παιδιών μας σε χρόνια; Δηλαδή μπαίνουν μέσα πέντε χρόνια και μετά βγαίνουν έξω; Κι εμείς αυτούς τους ανθρώπους καλούμαστε να τους ξαναδούμε, κι εμείς και η κοινωνία; Και ο κόσμος «βράζει».

«Είδα τη σορό να επιπλέει, της φώναζα αλλά δεν κουνήθηκε»

Ένας 52χρονος τουρίστας βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας της άτυχης 26χρονης από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο, είδε το σώμα της άτυχης κοπέλας να επιπλέει και προσπάθησε να διαπιστώσει αν ήταν ζωντανή και αν μπορούσε να της προσφέρει βοήθεια.

Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική. Ενώ, σαφής ως προς τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς, με δράστη τον Δημήτρη Βέργο, ήταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση της Φολεγάνδρου, Ηλίας Μπογιόκας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο άνδρας κατέθεσε: «Ήμουν κοντά εκεί στον τόπο της τραγωδίας. Πήγα πιο κοντά και είδα τη σορό να επιπλέει. Της φώναζα πολλές φορές δεν κουνήθηκε καθόλου.Γύρισα και κοιτώντας στην κορυφή είδα τρεις άνδρες. Τους είπα να φωνάξουν την αστυνομία και ότι θα χρειαστεί σκάφος Έψαξα τρόπο να πάω κάτω, δεν μπορούσα όμως παρά να περιμένω τις αρχές. Τη σορό την έσυρε το κύμα και μπόρεσαν να βουτήξουν και να τη βγάζουν στα βράχια».