"Φίλη μου, ξεγλίστρησες..." - Θλίψη για τον Γιώργο Κωνσταντίνου

Η σπαρακτική ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πηγή: NDP
Πηγή: NDP

Με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιώργος Κωνσταντίνου θέλησε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του φίλη και συνεργάτιδα, Φρύνη Αρβανίτη, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (4/9).

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας: «Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό…Ένα καλοκάγαθο πλάσμα, ακομπλεξάριστη, που έδωσε τόσους σπαρταριστούς ρόλους στο Θέατρο και την τηλεόραση! Πάντα με τον καλό λόγο ήταν για όλους! Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Φρύνη».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είχε παίξει μαζί με την ηθοποιό στην εμβληματική ταινία του 1986 «The Κόπανοι» και έτσι ο ηθοποιός χρησιμοποίησε μία απολαυστική σκηνή που έχει μείνει στην ιστορία για την ατάκα «Χέλι! Όλο γλιστράς».

Η ανάρτηση του Γιώργου Κωνσταντίνου για την Φρύνη Αρβανίτη

«Στην Φρύνη χρωστάω την "αιωνιότητα" της αγαπημένης πλέον ατάκας από το The Κόπανοι. Όπως της χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατι ηταν απο τους ελάχιστους του χώρου με ειλικρινές χαμόγελο. Φίλη μου Φρύνη... ξεγλίστρησες"... στο καλό», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Φρύνη Αρβανίτη Γιώργος Κωνσταντίνου

Λίγα λόγια για την Φρύνη Αρβανίτη

Η Φρύνη Αρβανίτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Για την προσωπική της ζωή δεν γνωρίζουμε πολλά. Ωστόσο η ίδια μεσουράνησε στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας ενώ έπαιξε και στην τηλεόραση σε πολλά δημοφιλή σήριαλ.

Ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια και είχε μοιραστεί το πως τα περιττά κιλά της, της χάρισαν ρόλους. Μάλιστα δε δίστασε να πει πως όταν ήθελαν μια χοντρή, φώναζαν εμένα. Άλλωστε όσα χρόνια γνωρίσαμε ως ηθοποιό την Φρύνη πάντοτε οι ρόλοι της ήταν χαρακτηριστικοί είτε στην επιθεώρηση στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.