«Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν τα χρόνια της κατάθλιψης» - Συγκλονισμένοι στο πλατό του OPEN με την αποκάλυψη της Χριστίνας Αλούπη

«Είναι ζούγκλα η Αμερική»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν τα χρόνια της κατάθλιψης» - Συγκλονισμένοι στο πλατό του OPEN με την αποκάλυψη της Χριστίνας Αλούπη

Η Χριστίνα Αλούπη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του OPEN, Ποιος είναι πρωινιάτικα, το πρωί της Δευτέρας 5/9, και μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα από την Αμερική, αλλά και για τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της, τα οποία έχουν αλλάξει πολύ.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα κατά την μετακόμισή της, καθώς δεν είχε χρήματα στην άκρη και έτσι ζούσε μέσα στη φτώχεια, με αποτέλεσμα η ψυχολογία της να έχει πέσει στα τάρταρα. Τα παιδιά της είναι πάντα η προετεραιότητά της, γι' αυτό και οι μεγάλες αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα έχουν γνώμονα μόνο το δικό τους καλό, για να μπορεί να τα προστατέψει.

Οι δηλώσεις της Χριστίνας Αλούπη

"Πήγα για την υποκριτική. Μου είχε μπει αυτό το μικρόβιο και ήθελα να σπουδάσω υποκριτική. Δεν μπορώ να σταματήσω. Άμα βρω κάτι που με ενδιαφέρει θέλω να το μάθω καλά. Πήγα πολύ συνειδητοποιημένη. Το να πεις 'πάω να κάνω καριέρα στο Χόλιγουντ' στην πράξη είναι όχι απλά δύσκολο, αλλά βουνό. Θέλει χρόνια και δουλειά. Δεν πήγα με αυταπάτες νομίζοντας ότι θα πάρω το Όσκαρ”, είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: "Στην αρχή έλεγα θα γυρίσω. Πήγα για δύο χρόνια και έγιναν κοντά 13. Βρήκα κάποιες ευκαιρίες. Βρήκα μάνατζερ. Έβγαλα visa εργασίας. Κάθε χρόνο έλεγα ας μείνω έναν χρόνο ακόμα να το παλέψω λίγο ακόμα” σημείωσε η Χριστίνα Αλούπη και πρόσθεσε: "Πρέπει να έχεις χρήματα στην άκρη. Δεν γίνεται να πας άφραγκος [...] Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν τα χρόνια της κατάθλιψης. Ήταν ζόρικα”.

"Επειδή ήμουν συνειδητοποιημένη και ήθελα να κάνω οικογένεια ήταν τέλειο για εμένα. Πέρασα τέλεια με το να είμαι μαμά και να μένω σπίτι να μεγαλώνω τα παιδιά μου. Οι εγκυμοσύνες μου ήταν εφιαλτικές. Δεν είχα πρόβλημα. Είχα πόνους, ναυτίες, παρενέργειες, χωρίς όμως να είναι κάτι σημαντικό. Ήταν ταλαιπωρία. Δεν ήταν επικίνδυνο”, πρόσθεσε έπειτα.

Για την επιστροφή της στην Ελλάδα επισήμανε: "Δεν θα υπάρξει ποτέ το σωστό timing. Αν περιμέναμε πότε όλες οι συνθήκες θα ήταν ιδανικές για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Είπα τώρα είναι η ώρα”.

"Η ασφάλεια των παιδιών ήταν πάρα πολύ βασικός λόγος. Μου λένε ότι κι εδώ υπάρχει bullying, αλλά πιστέψτε με σαν το bullying που υπάρχει στην Αμερική δεν είναι. Υπάρχει διαφορά. Εδώ είναι πιο πολιτισμένα ακόμα. Εδώ δεν φοβάσαι μήπως μπει ένας τρελός με ένα όπλο στο σχολείο του παιδιού σου και σε πάρουν τηλέφωνο. Είναι δυνατόν να είσαι μάνα και να σκέφτεσαι αν θα γυρίσει το παιδί μου ζωντανό από το σχολείο; Είναι ζούγκλα η Αμερική”, τόνισε.

Και κατέληξε: "Είμαι εντελώς μόνη μου με τα παιδιά. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν”.

«Τα πράγματα είναι χειρότερα, δεν μπορώ να ζήσω...»

Η παρουσιάστρια εξήγησε στο Όλα Γκουντ, το μεσημέρι της Κυριακής 19/6 ότι παίρνει παντού μαζί της τους γιους της μιας και ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της στην Αθήνα και η οικογένειά της ζει στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για τη ζωή της στην Αμερική, όπως είχε αναφέρει και στην εκπομπή της Μενεγάκη, εξήγησε γιατί η ανασφάλεια εξαιτίας των αυξημένων περιστατικών βίας στα σχολεία εκεί την οδήγησε πίσω στη χώρα μας.

«Τελικά έμεινα 13 χρόνια στην Αμερική. Το είχαμε στο μυαλό μας να γυρίσουμε αλλά ήταν λίγο πιο αόριστα. Ήρθε και ο κόβιντ που μας καθυστέρησε. Ένας βασικός λόγος που γυρίσαμε είναι αυτό που γίνεται στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Τα πράγματα είναι χειρότερα, η βία και η εγκληματικότητα έχουν αυξηθεί πολύ. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά μου θα πάνε σχολείο. Και λέω θα τα στέλνω και θα αναρωτιέμαι κάθε μέρα αν θα γυρίσουν πίσω; Δεν μπορώ να ζήσω με αυτό το άγχος.

Δύο μέρες αφότου έφυγα από την πόλη που έμεινα μπήκε κάποιος σε ένα ιατρικό κέντρο και σκότωσε ανθρώπους. Δεν γίνεται τίποτα και δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ τίποτα. Το λόμπι των όπλων είναι τόσο δυνατό που δεν θα γίνει κάτι.

Όταν σπούδαζα στη Νέα Υόρκη είχα ένα μαχαίρι στην τσάντα γιατί φοβόμουνα» είπε και διηγήθηκε περιστατικά βίας που βίωσε. «Δεν πνίγουμε μέσα μας τίποτα, τα λέμε. Δεν φορτώνουμε τα προβλήματα της δουλειάς στον σύντροφό μας, γιατί είναι εύκολο θύμα. Αν δούμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα, η βοήθεια ενός ειδικού μπορεί να σώσει έναν γάμο» είπε για τα «μυστικά» να διατηρηθεί μια σχέση.

Όσο για το τηλεοπτικό της μέλλον, είπε ότι της αρέσουν όλα προς το παρόν όμως προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της αλλαγής χώρας.