Τάσος Χαλκιάς: «Ο ίδιος ο Χριστιανισμός την έχει τη γυναίκα στην απόλυτη ευτέλεια»

«Αρνείται η πίστη αυτή τον ίδιο τον άνθρωπο που έφτιαξε ο Θεός»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τάσος Χαλκιάς: «Ο ίδιος ο Χριστιανισμός την έχει τη γυναίκα στην απόλυτη ευτέλεια»

Στον Αλέξη Μίχα και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε το πρωί της Τρίτης 6/9 ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο περιβόητο περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου στο Love it όσο και στην καριέρα του και στο πρόβλημα υγείας που πέρασε.

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά

«Δεν είναι απολυτά δική μου επιλογή η αποχή από τις σειρές. Δεν υπήρχε ίσως η μεγάλη ανάγκη να επενδύσουν πάνω μου. Καλό κάνει η ελληνική μυθοπλασία. Είναι μεγάλη όμως η πληθώρα των σειρών.

Πριν από το Λοβ σόρι είχα συνεργαστεί ξανά με την Ελένη Μαβίλη στο Χάι Ροκ. Είχε όλες τις προδιαγραφές να κάνει επιτυχία. Ήταν και μια συγκυρία που ήθελα και μπόρεσα να αποδώσω τα χαρακτηριστικά του λαϊκού ηρώα όπως ήταν ο Σάκης ο υδραυλικός. Το “Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη” ήταν καθαρά φράση της Ελένης Μαβίλη η οποία στο στόμα το δικό μου έγινε δική μου. Τριάντα χρονιά μετά ο κόσμος ακόμη με σταμάτα στον δρόμο και μου λέει “γεια σου ρε Σάκη”.

«Δε με άλλαξε ιδιαίτερα η περιπέτεια υγείας που πέρασα. Το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί και δε θα αποκατασταθεί ποτέ γιατί ήταν λάθος των γιατρών. Έχω εντάξει στη ζωή μου μια δυσκινητικότητα και έναν διαφορετικό τρόπο βαδίσματος πλέον.

Μέσα στον Χριστιανισμό σέβομαι απολυτά ένα πρόσωπο, τη Θεοτόκο. Ο ίδιος ο Χριστιανισμός την έχει τη γυναίκα στην απόλυτη ευτέλεια, δεν επιτρέπει στη γυναίκα να μπει μέσα στο ιερό, ούτε καν στο άβατο του Αγίου Όρους. Γιατί; Το γιατί είναι τρομερό. Αρνείται η πίστη αυτή τον ίδιο τον άνθρωπο που έφτιαξε ο Θεός», κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.

Οι αποκαλύψεις του για τα περιστατικά με τον πατέρα του

Ο έμπειρος και ταλαντούχος ηθοποιός, Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» του MEGA, το Σάββατο 19/3. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου και στις διαστάσεις που πήρε αλλά και στη σχέση του με τον πατέρα του.

Ο ηθοποιός φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε σε περιστατικά παλαιότερα που συνέβησαν μεταξύ τους, και τα λόγια του είναι κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Η σχέση με τον πατέρα μου είναι λιγάκι παρεξηγημένη από όλα αυτά που έχω πει. Με την έννοια ότι ο πατέρας μου ήταν ένας βάρβαρος άνθρωπος γιατί κάπου είχα πει ότι είχα φάει από εκείνον το ξύλο της αρκούδας. Και τι έγινε; Τη δεκαετία του ’50 για να μεγαλώσεις παιδιά και να έχεις οικογένεια ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα χρόνια.

Οι άνθρωποι περπατούσαν και κλωτσούσαν τα ερείπια της εποχής. Σε εκείνη την εποχή λοιπόν οι άνθρωποι δεν είχαν την πολυτέλεια να κάνουν επιλογές τις οποίες κάποιοι άλλοι δεν θα κατέκριναν. Ήταν στο μεροκάματο 16 ώρες την ημέρα. Επειδή εγώ έχω φάει δυο σφαλιάρες, ας πούμε, να αρχίσω να γκρινιάζω; Και μάλιστα να ακουστεί κιόλας ότι κακοποιήθηκα από τον πατέρα μου σε επίπεδο βίας; Αυτά είναι αστεία πράγματα και τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε».

«Δηλαδή με εκείνο του το χέρι που με σβέρκωνε από δω, ένιωθα ότι είναι για καλό» πρόσθεσε, με φωνή σπασμένη, ο Τάσος Χαλκιάς. «Δεν μπορώ να πω ότι με έδειρε και είμαι άσχημα και να τον κρίνω».

«Η σχέση μου με τον πατέρα μου ήταν μια χαρά! Ούτε κακοποιήθηκα από βίαιο ξύλο ούτε τίποτα από όλα αυτά. Τον τιμώ και θα τον τιμώ σε όλη μου την ζωή. Δεν ήρθε στο θέατρο να με δει γιατί, ναι δεν ήθελε να βγω στο θέατρο και δεν πίστευε ότι αυτό είναι επάγγελμα» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.