Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Δεν είναι βιαστής» - Όσα κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η σύζυγος του ηθοποιού δεν πιστεύει τις καταγγέλουσες

«Δεν είναι βιαστής» - Όσα κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS
News 07.09.2022 11:29
Από Youweekly Team

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται με τη γυναίκα του Ελπίδα Νίνου να τον στηρίζει. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέφρασε την πεποίθηση της ότι ο σύζυγος της δεν είναι βιαστής και κατηγορείται άδικα.

Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού και μία περίπτωση βιασμού. Η Ελπίδα Νίνου δεν πιστεύει τις καταγγέλουσες (Δείτε την είσοδο της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο). Όπως κατέθεσε στους δικαστές και στους ενόρκους έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για τα γεγονότα αυτά. Δεν ανέφερε τι έχουν συζητήσει, αλλά είπε ότι «ο Πέτρος δεν είναι βιαστής».

Η Ελπίδα Νίνου σημείωσε ακόμη ότι οι καταγγελίες γίνονται για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης. «Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για ένα ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ξέσπασμα και οι λυγμοί της Ελπίδας Νίνου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη δεν άντεξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Η Ελπίδα Νίνου «έσπασε» και ξέσπασε σε λυγμούς απατώντας ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή. Όταν ρωτήθηκε αν συνεργάτης τους πλησίασε για το τι έχει ακουστεί ή για να τους προστατεύσει, απάντησε: «Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν».

Όταν ένας ένορκος αναφέρθηκε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη, η Ελπίδα Νίνου είπε: «Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι με γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του».

Σχετικά με τις τρεις καταγγελίες ανέφερε: «Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική».

Όταν ρωτήθηκε να απαντήσει για τον χαρακτηρισμό «παρεμβατική» σημείωσε: «Περιφερόταν (σ.σ. η πρώτη καταγγέλλουσα) στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της, την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Για την καταγγελία για τον βιασμό η Ελπίδα Νίνου ανέφερε: «Όταν ο Πετρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό. Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Για τη δεύτερη κατηγορία το 2008 και συγκεκριμένα για το αν εκκλήθη η καταγγέλουσα από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες» η Ελπίδα Νίνου τόνισε: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η …. κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

''Αγκιστρωμένος'' από τη Νίνου o Φιλιππίδης - Η αντίδρασή του μπροστά στις κάμερες καθώς πήγαινε στη δίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σήμερα 7/9 με τη μαρτυρία της συζύγου του Ελπίδα Νίνου, η οποία τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή. Η κάμερα του Πρωινού τους εντόπισε καθώς έφευγαν από το σπίτι τους και όπως φαίνεται καθαρά ο ίδιος έχει ''γατζωθεί'' από το χέρι της συζύγου του, που είναι ένα από τα λίγα άτομα που του έχουν σταθεί σε όλη τη διαδρομή του.

Η ίδια αναμένεται μάλιστα να καταθέσει και μια λεπτομέρεια αναφορικά με το αμάξι που είχαν κατά το διάστημα της τρίτης καταγγελίας, που αναμένεται να ανατρέψει τα λεγόμενα της τρίτης καταγγέλλουσας.

Οι κάμερες ήταν από πολύ νωρίς στημένες έξω από το σπίτι τους στο Ψυχικό, με την ελπίδα ότι θα αποσπάσουν κάποια δήλωση πριν τη δίκη, ωστόσο οι ίδιοι εμφανίστηκαν βιαστικοί και έσπευσαν να μπουν στο αμάξι για να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

''Ήταν ερωτευμένη με το σύζυγό μου, έκλαιγε στο μπάνιο'' - Αναλυτικά όσα θα υποστηρίξει η Νίνου στην κατάθεση για τον Φιλιππίδη

Σε τραγική οικονομική κατάσταση Νίνου - Φιλιππίδης! Τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής

Share