"Αυτή την ιστορία δεν θα την αφήσω έτσι" - Οργισμένος ο Πέτρος Κουσουλός με τον Αλέξη Κούγια

Μετά την ανακοίνωση για τις μηνύσεις του ποινικολόγου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σε επίσημη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει πως θα κάνει μηνύσεις προχώρησε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για παράνομες διαρροές του περιεχομένου των καταθέσεων των ιατροδικαστών Καρακούκη, Καλογρηά, Τσάκωνα και Τσιόλα στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γνωστός ποινικολόγος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια «ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκανε αυτή την επιλεκτική διαρροή, ειδικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου λογικά φαίνεται ότι την έχουν κάνει οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς».

Τα στοιχεία που θα παραθέσει θα τεθούν υπ’ όψιν του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών «ώστε να πάψει αυτή η παρανομία, οι τηλεδίκες και τα τηλεδικαστήρια που έχουν καταρρακώσει το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορουμένης και προαναγγέλλουν την μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη».

Ο Πέτρος Κουσούλος ήταν αυτός που αντέδρασε στον «αέρα» της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Τετάρτης 7/9 καθώς «φωτογραφίζεται» από την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Η αντίδραση του Πέτρου Κουσουλού στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Εντός πέντε ημερών θα στείλω ένα εξώδικο στην κυρία Πισπιρίγκου και τον κύριο Κούγια, είναι ειλημμένη απόφαση να μου κατονομάσουν ποιον εισαγγελέα εννοούν.

Αυτή την ιστορία δεν θα την αφήσω έτσι, είναι μια καθαρή στοχοποίηση. Ο κύριος Κούγιας ανέλαβε για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να είναι όλοι θυμωμένοι. Με κατηγορεί ότι έχω σχέση με όλους που μου διαρρέουν υλικό και ότι εγώ κακώς αυτές τις καταθέσεις τις δημοσίευσα.

Εγώ δεν είμαι δικαστής που κάνουν τσίσα πάνω τους όταν βγάζει μια ανακοίνωση ο κύριος Κούγιας. Ξέρει πολύ συγκεκριμένα ο Αλέξης πώς διαρρέουν οι δικογραφίες! Τον θυμάμαι στην υπόθεση Λιγνάδη που ήταν έξω από τα δικαστήρια και έδινε τη δικογραφία. Υπάρχει μια απόπειρα κατατρομοκράτησης των πάντων.

Θίγομαι. Την προηγούμενη εβδομάδα με κυνηγούσαν με αυτόφωρο αυτή την εβδομάδα με έχουν στοχοποιήσει, τι άλλο θα ζήσω;» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κουσουλός.

Τι είχε δηλώσει ο ίδιος για τον ποινικολόγο πριν μερικές μέρες

«Εκτιμώ ότι η αλλαγή δικηγόρου για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Δεν βλέπω καμία διαφοροποίηση στην υπερασπιστική γραμμή. Ο Αλέξης Κούγιας είναι ένας εξαίρετος δικηγόρος. Ο λόγος που ανέλαβε είναι να κάνει bullying σε επιστήμονες και δημοσιογράφους. Θέλει να μας φοβίσει! Αυτό θέλει να κάνει. Πρώτος επίθεση έλαβε ο κ. Λέων. Τυχαίο; Και τώρα ακούμε για μηνύσεις που θα κάνει και σε μένα!», είπε χαρακτηριστικά.