«Χρωστάω μία συγγνώμη...» - Θλιμμένος και μετανιωμένος ο Ορφέας Παπαδόπουλος

Σε ποιον αναφέρεται;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πηγή φωτογραφίας: NDP
Πηγή φωτογραφίας: NDP

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο εξαιτίας της κόντρας του με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, και πρόσφατα, μάλιστα, παραχώρησε συνέντευξη και στο περιοδικό Λοιπόν, μιλώντας ωστόσο σε πιο προσωπικό επίπεδο για την ζωή του.

Αποκάλυψε, δηλαδή, για την απουσία του από την τηλεόραση, για τις σχέσεις του και τον έρωτα γενικότερα, αλλά και για την ψυχολογική του κατάσταση σε αυτή τη φάση της ζωής του.

Οι δηλώσεις του Ορφέα Παπαδόπουλου

Γιατί έχουμε καιρό να σε δούμε τηλεοπτικά; Αποτελεί επιλογή σου ή δεν σου έχει γίνει κάποια πρόταση;

Δεν είναι επιλογή μου. Μου έχει λείψει πάρα πολύ η τηλεόραση. Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις και πέρυσι και φέτος οι οποίες τελικά δεν ευδοκίμησαν. Η τηλεόραση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για να είσαι μέρος της αλλά πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα ξανά κάνω κάτι τηλεοπτικά.

Ποια είναι η πιο ασφαλής σου αγκαλιά;

Νομίζω πως δεν έχω βρει ακόμη την πιο ασφαλή μου αγκαλιά...

Πιστεύεις στο για πάντα σε μια αγάπη;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω στο για πάντα... αλλά θέλω να πιστέψω.

Ορφέας Παπαδόπουλος

Η δημιουργία οικογένειας είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό σου;

Είναι ναι. θέλω να κάνω οικογένεια, μόλις βρω τον άνθρωπό μου θα συμβεί.

Χρωστάς συγγνώμες και σ’ αγαπώ;

Χρωστάω μια συγγνώμη, ναι... θα έρθει η στιγμή που θα την πω.

Τι είναι ευτυχία για εσένα;

Ό,τι με κάνει χαρούμενο... σεβόμενος πάντα την ελευθερία του άλλου.

Τι σου λείπει;

Σε αυτή τη φάση μου λείπει λίγο η ψυχική μου ηρεμία. Δεν την έχω ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση.

Ποιο ήταν το πιο όμορφο καλοκαίρι σου μέχρι σήμερα;

Ως εργένης το πιο όμορφο μου καλοκαίρι ήταν το 2013 όπου είχα πάει μόνος μου σε φίλους στην Κεφαλλονιά και το πιο ωραίο ερωτικό μου καλοκαίρι ήταν το 2019...

Έφυγε οριστικά από την Αθήνα - Αυτή είναι η νέα του ασχολία μετά την υποκριτική

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη Real Life παραχώρησε πρόσφατα ο Ορφέας Παπαδόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός λίγο μετά το σάλο με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου αποφάσισε να αφήσει οριστικά την Αθήνα και να μείνει στην επαρχία προκειμένου να ασχοληθεί εκτός από το θέατρο στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, με τη ζωγραφική και την δερματοστιξία.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όμως το Αυλάκι Φθιώτιδας απ' όπου κατάγομαι κατά το ήμισυ, είναι το χωριό όπου έζησα μεγάλο μέρος των παιδικών μου χρόνων, δίπλα στον παππού και τη γιαγιά μου», είπε ο ηθοποιός που έγινε δημοφιλής στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από τα σίριαλ «Η ζωή της άλλης» και «Κλεμμένα όνειρα.

Οταν μου έγινε η πρόταση από τον Κώστα Γάκη και έκλεισε η συμφωνία τελικά με τον Νίκο Ορφανό, που είναι ο νέος διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη και χαρά για εμένα. Να δουλεύω, να κάνω θέατρο εκτός Αθήνας και, παράλληλα, σε έναν τόπο που ξέρω τόσο καλά, όπως η Λαμία, μένοντας στο σπίτι μου, με τόσες αναμνήσεις φίλους και συγγενείς ήταν πραγματικό μια ευλογημένη συγκυρία. Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που κάνει μια τόσο δυναμική επανεκκίνηση υπό τη νέα του διεύθυνση και μας εξασφαλίζει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας ανοίγει έναν πολύ όμορφο παραγωγικά και καλλιτεχνικά δρόμο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Νιώθω τυχερός.

Ασχολούμαι από μικρός με τη ζωγραφική, είναι η πρώτη τέχνη που αγάπησα και ταξίδεψα μαζί της. Ζωγραφίζω και τώρα αρκετά, όσο μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις με στόχο να κάνω μια δική μου έκθεση στο άμεσο μέλλον. Λίγο καιρό πριν, μια φίλη μου, tattoo artist, με παρακίνησε να πειραματιστώ με το τατουάζ μια τέχνη που πάντα με γοήτευε, αλλά ποτέ δεν έτυχε να αγγίξω. Την άγγιξα, λοιπόν, και ένιωσα ότι μου πηγαίνει πολύ. Δεν θα άφηνα καμία μου τέχνη για κάποια άλλη,.. Ολες κυλούν μέσα μου μαζί και καθεμία ξεχωριστά. Σέ κάθε ανισόρροπη στιγμή μου, αναζητώ αυτό που θα με ισορροπήσει.

Έφυγε οριστικά από την Αθήνα ο Ορφέας Παπαδόπουλος

Εχω να κάνω αρκετά χρόνια τηλεόραση και ομολογώ πως ναι, μου έχει λείψει. Πιστεύω, όμως ότι τα πράγματα δεν έρχονται τη στιγμή που τα επιθυμούμε, αλλά όταν είναι η σωστή στιγμή τους. Οσο κι αν θεωρώ ότι τα τι αποτελούν ένα χωνευτήρι ανακύκλωσης προσώπων, που τροφοδοτούν εκπομπές και τις θεματολογίες τους, δεν κατηγορώ όσους συμμετέχουν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Είχα μια εμπειρία με το "Just the 2 of us", που με έκανε να σταματήσω προς το παρόν σε αυτό. Δεν μου ταιριάζει αυτού του είδους η προβολή, δεν είναι κάτι που, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, με αφορά.

Είναι ένα κλασικό έργο του Μολιέρου που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά με αυτόν τον τρόπο, μέσα από τα μάτια των θεατρίνων της εποχής του Λουδοβίκου του 14ου, αλλά και του ίδιου του Μολιέρου. "Με αγέρα και βροχή" ήταν η έμπνευση του σκηνοθέτη μας Κώστα Γάκη, ως δυνάμεις έντονες που συνεπαίρνουν τις ψυχές των θεατρίνων μας στο μαγικό ταξίδι του θεάτρου και στην περιπέτεια της ζωής τους. Χιούμορ, χαρακτήρες φως, σκοτάδι, έρωτες, μουσική, παρεξηγήσεις συνθέτουν το έργο μας, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του ασθενούς, που είμαι σίγουρος πως το κοινό θα κατά ευχαριστηθεί.

Εχω επίσης τη χαρά να συνεργάζομαι με τους εξαιρετικούς συναδέλφους Νίκο Ορφανό, Δημήτρη Μαρία Παπαφωτίου, Νάσπα Βραχάτη, Αλέξανδρο Ζουριδάκη, Αγοραστή Αρβανίτη, Στεφανία Καλομοίρη, τον μουσικό μας επί σκηνής, Κώστα Λώλο, τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη στα κοστούμια και στα σκηνικά, τη Στελλά Κάλτσου στον φωτισμό, τη βοηθό σκηνοθέτη Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου και, φυσικά, όλους τους συντελεστές που έχουν βάλει ο καθένας τη δική του πινελιά για το αποτέλεσμα αυτής της παράστασης Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με ΔΗΠΕΘΕ και, μέχρι τώρα, η εμπειρία μου είναι εξαιρετική: σεβασμός, επαγγελματισμός συνέπεια, δημιουργία» κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.