«Υπάρχουν πολλά αντιφατικά σημεία!» - Ο Απόσολος Λύτρας "σπάει" τη σιωπή του για την υπόθεση της Πάτρας

Δέχτηκε ξανά πρόταση από την κατηγορούμενη;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπάρχουν πολλά αντιφατικά σημεία!» - Ο Απόσολος Λύτρας

Μετά την απομάκρυνση και την απόσυρσή του από την υπόθεση της Πάτρας, ο Απόστολος Λύτρας (δείτε τον για καφέ με τον νυν δικηγόρο της Πισπιρίγκου, Κούγια) παραχώρησε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα το πρωί της Πέμπτης 8/9, στην οποία αποκάλυψε πολλά και διάφορα πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός δικηγόρος, αναφέρθηκε στον Στέφανο Κωνσταντινίδη για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και ξεκαθαρίζει τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποσυρθεί από την υπεράσπιση της.

Όσα αποκάλυψε ο Απόστολος Λύτρας

«Εμένα με κάλεσε ο Μάνος Δασκαλάκης. Συναντηθήκαμε αρκετές φορές και με την κυρία Πισπιρίγκου. Κάναμε μία έρευνα για τον θάνατο τον παιδιών. Όταν συνελήφθη δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Δασκαλάκη ότι θα παρασταθεί εναντίον της. Έτσι παρά την πρώτη επιλογή της κυρίας Πισπιρίγκου είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω με την υπόθεση.

Είχαμε επικοινωνία μέχρι πρότινος, μέχρι πριν από το καλοκαίρι. Επειδή είχα ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, ήθελε κάποιες πληροφορίες για τις συναντήσεις που είχα κάνει. Δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση γιατί τις υποθέσεις τις τελειώνουν οι δικαστές. Αν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου καμία υπόθεση δεν έχει τελειώσει.

Υπάρχουν πολλά αντιφατικά σημεία. Οι ιατροδικαστές θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα πορίσματα και να δικαιολογήσουν τι ήταν αυτό που άλλαξε την επιστημονική τους άποψη» είπε μεταξύ άλλων.

Έντονες αντιδράσεις του Κούγια για την πρόταση του δικαστηρίου

Τη δική του απάντηση σχετικά με την εισαγγελική πρότασης για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας μέσα από μια ανακοίνωση από το δικηγορικό του γραφείο.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης ζητεί η 33χρονη να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος του 9χρονου παιδιού της, το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022, συνεπεία θανατηφόρας δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία «κεταμίνη», όπως αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση.

«Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση. Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».