«Χρειάστηκε να κλείσω τα αυτιά μου» - Τα ακραία σκηνικά ρατσισμού που έχει δεχθεί η Άρια Αγάτσα στον δημοσιογραφικό χώρο

«Σήμερα πιστεύω ότι έχει ξεπεραστεί»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Χρειάστηκε να κλείσω τα αυτιά μου» - Τα ακραία σκηνικά ρατσισμού που έχει δεχθεί η Άρια Αγάτσα στον δημοσιογραφικό χώρο

Το απόγευμα της Τετάρτης 7/9, η Άρια Αγάτσα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, και μίλησε για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στον χώρο της δημοσιογραφίας, επειδή είναι γυναίκα αθλητικογράφος. Για το γεγονός αυτό έχει μιλήσει, μάλιστα, και σε προηγούμενη συνέντευξή της, με λόγια που ακόμα και σήμερα σοκάρουν.

Παρόλα αυτά, εξήγησε πως αυτή την εποχή, τόσα χρόνια μετά, αυτές οι απόψεις έχουν ξεπεραστεί και οι γυναίκες έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να αποδείξουν την αξία τους και να καταφέρουν πολλά. Η ίδια, πέρασε από διάφορες φάσεις, εξαιτίας του "μπούλινγκ" που δεχόταν, μέχρι που αποφάσισε πως δεν θα ακούει κανέναν πια.

Οι δηλώσεις της Άρια Αγάτσα για τον ρατσισμό στη δημοσιογραφία

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Τότε μετριόμασταν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οπωσδήποτε υπήρχε ένας, ας πούμε, ρατσισμός. «Οι πρώτες γυναίκες ξέρουν;», «τι ξέρει αυτή;», «ξέρει από αθλητισμό;»…

Σήμερα αυτό πιστεύω ότι έχει ξεπεραστεί σε έναν βαθμό ικανοποιητικό. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα αλλά σε έναν βαθμό έχει ξεπεραστεί γιατί υπάρχουν πολλές πια και καλές γυναίκες που ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφία και με πολλή δουλειά και πολύ μεράκι κατάφεραν και έβαλαν το εαυτό τους στον χώρο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Για μένα χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά το πρώτο και δεύτερον να κλείσω τα αυτιά μου! Συνδυαστικά».

«Πίστευα πάρα πολύ σε αυτό, ήμουν αθλήτρια, έχω παίξει και μπάρκετ άρα μπορώ να βιώνω μερικά πράγματα κάθε φορά που υπάρχουν αγώνες. Υπάρχει πια και η μεγάλη εμπειρία στον χώρο και ένας σεβασμός που έχω απέναντι σε κάθε αθλητή», κατέληξε.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα γεννήθηκε στη Θήβα την 1η Νοεμβρίου 1967.

Τελείωσε το 2ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηβών. Είναι μητέρα ενός 11χρονου αγοριού του Γιώργου-Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Ο πατέρας της Αριστείδης Αγάτσας έχει διατελέσει επί 16 συναπτά έτη πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Θήβας ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΚΑΔΜΟΣ, όταν αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική κατηγορία.

Διακρίθηκε στο στίβο σε δρόμους ταχύτητος με την ομάδα ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ ενώ αγωνίστηκε και στην ομάδα μπάσκετ του ίδιου συλλόγου, απ’ όπου πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Εισήχθη στη Νοσηλευτική Πατρών ωστόσο προτιμώντας να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία σπούδασε στο «Εργαστήρι δημοσιογραφίας». Σήμερα φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».