"London Bridge is down" - Τα έγγραφα που διέρρευσαν και μαρτυρούν πως γνώριζαν το τέλος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βήμα προς βήμα οι οδηγίες

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Instagram: The Royal Family
Instagram: The Royal Family

Λίγες ώρες μόνο πέρασαν από την είδηση πως η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, έπειτα από ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση της υγείας της, και το Λονδίνο, όπως και όλος ο πλανήτης με τον τρόπο του, θρηνεί για τον χαμό της μακροβιότερης μονάρχη του.

Όπως μαρτυρούν ωστόσο πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι στον κύκλο του παλατιού φαίνεται να γνώριζαν πως πλησιάζει αυτή η ώρα, και ότι ίσως ερχόταν σύντομα αυτή η στιγμή, καθώς εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα είχε γίνει διαρροή μυστικών εγγράφων αναφορικά με όλα όσα επρόκειτο να συμβούν.

Αναλυτικά το σχέδιο σε περίπτωση απώλειας της Βασίλισσας

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που πρώτος ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο με τα λόγια να έχουν ως εξής: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ η είδηση του θανάτου της Ελισάβετ ανακοινώθηκε με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Στο σχέδιο που είχε διαρρεύσει είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των «retweets» από τα social media των κυβερνητικών υπηρεσιών, αλλά και η αλλαγή εικόνας των σελίδων στα social media όλων των τμημάτων προφίλ τους με μαύρο πανό.

Τα έγγραφα είχαν παρουσιάσει ακόμη και σχέδια για τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας με πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου θα τοποθετηθεί σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό επί τρεις ημέρες, 23 ώρες την ημέρα.

Η βασιλική κηδεία θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά και θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, παρότι αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι επίσημη αργία, και η ημέρα του θανάτου της έχει ονομαστεί σε D-Day.

Οι πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας και του κόσμου μετά τον θάνατο της

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η βασιλική οικογένεια προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media, με τον πρίγκιπα Κάρολο να αποχαιρετά την μητέρα του.

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μεγαλύτερης θλίψης για μένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα το θάνατο μιας αγαπημένης Κυρίαρχου και μιας πολύ αγαπημένης Μητέρας. Ξέρω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε και θα διατηρηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία κρατήθηκε τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Το πρώτο μήνυμα του πρίγκιπα Κάρολου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας έχει πέσει μαύρο.

Μαύρο στην σελίδα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Την ίδια στιγμή, έχει συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα έξω από το παλάτι για να θρηνήσουν όλοι μαζί τον χαμό της αγαπημένης τους βασίλισσας.