«Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή» - Τα διεθνή πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο για την Ελισάβετ

Μεγάλη θλίψη για την μονάρχη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή» - Τα διεθνή πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο για την Ελισάβετ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ από την Πέμπτη 8/9 το απόγευμα, και είναι κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο, καθώς όλοι πενθούν για αυτή την απώλεια από την βασιλεία (δείτε επίσης το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην βασιλεία της).

Ανάμεσα σε αυτά τα μέσα ενημέρωσης είναι και ο Βρετανικός Τύπος, ο οποίος με σπαρακτικά πρωτοσέλιδα, θρηνεί με τον τρόπο του για την τεράστια αυτή απώλεια, με μαύρο φόντο και στιγμιότυπα από την ζωή της Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο Βρετανικός Τύπος για τον θάνατό της

Η Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας που κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της, ενώ παρόμοια πρωτοσέλιδα έχει και η Independent και οι Times. Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη», η Daily Mirror ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Daily Express αναφέρει «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή».

Πώς θα ονομάζεται ο Κάρολος μετά τον θάνατο της

Ο νέας βασιλιάς της Βρετανίας έγινε αυτομάτως ο Κάρολος μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄», όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγό του που μέχρι στιγμής ήταν γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης, θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Ο Κάρολος, λίγες ώρες πριν και συγκεκριμένα αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου της βασίλισσας, συγκίνησε με τις πρώτες του δηλώσεις: «Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους» (διαβάστε εδώ όλη την ανάρτησή του).

 Πώς θα ονομάζεται ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ