«Το μόνο που μου είπε είναι ότι...» - Ο άγνωστος διάλογος του Γιώργου Λιάγκα και του Πέτρου Φιλιππίδη

«Ένα πράγμα θα σας πω… Με ρώτησε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το μόνο που μου είπε είναι ότι...» - Ο άγνωστος διάλογος του Γιώργου Λιάγκα και του Πέτρου Φιλιππίδη

Για το δικαστήριο αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 9/9 ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται έξω από το σπίτι τους, με τις ερωτήσεις φυσικά να πέφτουν... βροχή, με τον ίδιο μάλιστα να "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή του (δείτε εδώ τι είπε).

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε στην εκπομπή Πρωινό τον διάλογο που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν είχε ξεσπάσει το κίνημα #metoo και είχε καλέσει τον ηθοποιό στο τηλέφωνο.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Θέλω να κάνω μία αποκάλυψη που θα την πω για πρώτη φορά. Επειδή ακούστηκε χθες στο δικαστήριο, θέλω να πω ότι πιθανόν ο δημοσιογράφος, στον οποίο αναφέρθηκε χθες η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της να είμαι εγώ. Και το λέω για πρώτη φορά αυτό.

Πέρσι όταν υπήρχε αυτό το κύμα καταγγελιών στο πλαίσιο του metoo, εγώ τον Πέτρο Φιλιππίδη τον γνώριζα τόσα χρόνια από τις συνεντεύξεις. Ήταν ένας άνθρωπος που, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας γιατί τώρα όλοι κάνουν τις κότες, πούλαγε σαν τρελός και όλοι τον ήθελαν στις εκπομπές τους. Επίσης είμαι από τους ανθρώπους που με καλούσε στις πρεμιέρες, δεν το παίζω εγώ ότι κρύβομαι.

Στο πλαίσιο αυτό και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ είχαν έρθει εδώ οι πληροφορίες ότι κάποιες κυρίες –είχαμε μάθει και ποιες είναι- ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις στον Πέτρο Φιλιππίδη. Είχαν αποταθεί σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία. Τον έπαιρνα τηλέφωνο, του σήκωνα το τηλέφωνο. Στο πλαίσιο του επαγγέλματος είχαμε μία γνωριμία.

Μίλησα μαζί του και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι είπαμε. Γίνεται μία πολύ σημαντική δίκη. Με ρώτησε αν ακούγονται αυτά και του απάντησα πως είναι δύσκολο να το πω αλλά ναι ακούγονται. Μου είπε κάποια πράγματα προσωπικά, δεν μπορώ να τα πω. Το μόνο που μπορώ να πω ότι μου είπε είναι ότι δεν είναι βιαστής και θα το υποστηρίξει και στο δικαστήριο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει… Όταν ακούστηκε για δημοσιογράφο χθες, σφίχτηκα. Μετά το σκέφτηκα και είπα γιατί να μην το πω. Ανθρώπινο είναι. Δεν φταίμε εμείς που κάνουμε τη δουλειά μας, αν στην πορεία αποδειχθεί ότι κάποιοι έχουν κάνει κάτι», αποκάλυψε ο παρουσιαστής.

Διακόπηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Για μία ακόμη ημέρα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, την Παρασκευή 9/9, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τον ίδιο να "σπάει" για πρώτη φορά τη σιωπή του μπροστά στις κάμερες για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί.

Παρόλα αυτά, πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό πως η δίκη διεκόπη, χωρίς να είναι γνωστό τι συνέβη στη δικαστική αίθουσα