Η αμύθητη περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα κληρονομήσει ο Κάρολος - Όλη η αλήθεια

Ανησυχία για τα σκυλιά της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Instagram/ The Royal Family
Instagram/ The Royal Family

Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον οποίο είχε προβλέψει η Λίτσα Πατέρα έναν χρόνο πριν, ο Κάρολος θα στεφθεί ως ο διαδοχός της και μαζί με το στέμμα θα λάβει και ένα τεράστιο τμήμα της περιουσίας της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιοδικό Forbes, πρόκειται για πολλά δισεκατομμύρια και όχι μόνο.

Η αμύθητη περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

88 δισ. δολάρια είναι η αξία της μοναρχίας, αλλά η Βασίλισσα Ελισάβετ από μόνη της, άξιζε 447.000.000 δολάρια. Αυτό το ποσό, θα πάει κατευθείαν στην οικογένειά της, ενώ μερικά από αυτά τα χρήματα προέρχονται από κληρονομιές. Πιο συγκεκριμένα, πήρε 85 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της και άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον σύζυγό της Φίλιππο. Το εισόδημά της αυξανόταν, επίσης, από το Κράουν Εστέιτ, καθώς η μονάρχης παίρνει το 15% των κερδών της μεγάλης περιουσίας, η οποία κάποτε ανήκε στη μοναρχία και αξίζει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το εισόδημα θα περάσει πλέον απευθείας στον διάδοχό της, Κάρολο μετά τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Άλλο ένα εισόδημα που θα περάσει στα χέρια του, πλέον, Βασιλιά Κάρολου είναι αυτό που προέρχεται από το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο. Από εκεί κερδίζει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα συμβεί με τα μετρητά της, εάν θα τα αφήσει στον Κάρολο ή στα εγγόνια της για παράδειγμα.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Instagram / The Royal Family

Ο Κάρολος, λοιπόν, θα μετακομίσει στο παλάτι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πιθανό να μετακομίσουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα μετεγκαταστάθηκε μόνιμα νωρίτερα την αυτή τη χρονιά. Με ηλικία 1.000 ετών, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, αλλά ο Κάρολος λέγεται ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό, διότι βρίσκεται κάτω από τη διαδρομή πτήσης του κοντινού αεροδρομίου Χίθροου και ο θόρυβος τον ενοχλεί. Το ζευγάρι θα διατηρήσει επίσης ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου.

Το οίκημα στο οποίο μεταφέρθηκε η Ελισάβετ και έμεινε το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει μουσείο. Υπάρχουν όμως και άλλα κάστρα, τα οποία είτε η Ελισάβετ έχει ήδη δωρίσει κάπου, όπως έγινε για παράδειγμα με την πριγκίπισσα Άννα και το μέρος στο οποίο μένει, που δεν έχει γίνει γνωστό πού θα πάνε και πότε.

Τι θα συμβεί με τα σκυλιά της

Η Βασίλισσα, πέρα από την οικογένειά της, έδειχνε μεγάλη αδυναμία και στα κατοικίδιά της. Το 2021, εν μέσω της πανδημίας, λίγο πριν ο αγαπημένος της σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος, πεθάνει, αγόρασε δύο κουτάβια για να της κρατούν συντροφιά: Corgi Muick (που πήρε το όνομά του από την αγαπημένη της σκωτσέζικη λίμνη) και Dorgi Fergus (που πήρε το όνομά του από τον θείο της, ήρωα πολέμου, Fergus Bowes-Lyon).

Ο Fergus, δυστυχώς, πέθανε, αλλά, λίγους μήνες αργότερα, ο γιος της πρίγκιπας Άντριου χάρισε στη βασίλισσα ένα κουτάβι Cocker Spaniel, στα 100ά γενέθλια του Φίλιππου. Ο βραβευμένος σκύλος ονομάστηκε Lissy από το όνομα της ιδιοκτήτριάς του. Μάλιστα, διέθετε ήδη άλλα δύο.

«Ολόκληρη η οικογένεια είναι λάτρεις των σκύλων και έτσι οποιοσδήποτε από αυτούς θα μπορούσε να πάρει ένα ή δύο σκυλιά», δήλωσε στην εφημερίδα The Post η βασιλική συγγραφέας Claudia Joseph. «Ο Άντριου έχει κόκερ σπανιέλ, οπότε θα μπορούσε να πάρει πίσω αυτό που της έδωσε. Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ αγαπούν επίσης τα σκυλιά, οπότε θα μπορούσαν να τα πάρουν. Ή υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσουν να τα φροντίζει το προσωπικό του παλατιού, ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν», πρόσθεσε στη συνέχεια για το μέλλον τους.

Βέβαια, η βασίλισσα δεν αφήνει πίσω της στον κόσμο των ζώων μόνο τα σκυλιά της, αλλά και περισσότερα από 100 άλογα.