Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Είναι ένας γλυκός άνθρωπος που σέβεται το όχι» - Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Όσα υποστήριξε στην σημερινή 9/9 δίκη για τον σύζυγό της

Πηγή NDP
News 09.09.2022 14:12
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατάθεση της συζύγου του, Ελπίδα Νίνου, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν χρειάστηκε να βιάσει καμία γυναίκα, μιας και.. υπήρχαν προσφορές.

Μάλιστα, περιέγραψε τον ηθοποιό ως έναν άνθρωπο γλυκό και τρυφερό ο οποίος σέβεται το «όχι» ενώ την ίδια στιγμή απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του συζύγου της σχετικά με την προσωπικότητά του, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει.

Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου στη σημερινή 9/9 δίκη του Φιλιππίδη

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.

Η Ελπίδα Νίνου απάντησε και στις καταγγελίες που υπέβαλαν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του συζύγου της, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πέτρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Άννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».

Για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε “μέντορα και δάσκαλο”. Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο».

Η Ελπίδα Νίνου διέψευσε επίσης δηλώσεις ηθοποιών που λένε ότι υπάρχουν 106 καταγγελίες ενώ χαρακτήρισε «μεσαιωνική» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι οποίος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια».

Ο άγνωστος διάλογος του Γιώργου Λιάγκα και του Πέτρου Φιλιππίδη

Για το δικαστήριο αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 9/9 ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται έξω από το σπίτι τους, με τις ερωτήσεις φυσικά να πέφτουν... βροχή, με τον ίδιο μάλιστα να "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή του (δείτε εδώ τι είπε).

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε στην εκπομπή Πρωινό τον διάλογο που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν είχε ξεσπάσει το κίνημα #metoo και είχε καλέσει τον ηθοποιό στο τηλέφωνο.

«Θέλω να κάνω μία αποκάλυψη που θα την πω για πρώτη φορά. Επειδή ακούστηκε χθες στο δικαστήριο, θέλω να πω ότι πιθανόν ο δημοσιογράφος, στον οποίο αναφέρθηκε χθες η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της να είμαι εγώ. Και το λέω για πρώτη φορά αυτό.

Πέρσι όταν υπήρχε αυτό το κύμα καταγγελιών στο πλαίσιο του metoo, εγώ τον Πέτρο Φιλιππίδη τον γνώριζα τόσα χρόνια από τις συνεντεύξεις. Ήταν ένας άνθρωπος που, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας γιατί τώρα όλοι κάνουν τις κότες, πούλαγε σαν τρελός και όλοι τον ήθελαν στις εκπομπές τους. Επίσης είμαι από τους ανθρώπους που με καλούσε στις πρεμιέρες, δεν το παίζω εγώ ότι κρύβομαι.

Στο πλαίσιο αυτό και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ είχαν έρθει εδώ οι πληροφορίες ότι κάποιες κυρίες –είχαμε μάθει και ποιες είναι- ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις στον Πέτρο Φιλιππίδη. Είχαν αποταθεί σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία. Τον έπαιρνα τηλέφωνο, του σήκωνα το τηλέφωνο. Στο πλαίσιο του επαγγέλματος είχαμε μία γνωριμία.

Μίλησα μαζί του και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι είπαμε. Γίνεται μία πολύ σημαντική δίκη. Με ρώτησε αν ακούγονται αυτά και του απάντησα πως είναι δύσκολο να το πω αλλά ναι ακούγονται. Μου είπε κάποια πράγματα προσωπικά, δεν μπορώ να τα πω. Το μόνο που μπορώ να πω ότι μου είπε είναι ότι δεν είναι βιαστής και θα το υποστηρίξει και στο δικαστήριο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει… Όταν ακούστηκε για δημοσιογράφο χθες, σφίχτηκα. Μετά το σκέφτηκα και είπα γιατί να μην το πω. Ανθρώπινο είναι. Δεν φταίμε εμείς που κάνουμε τη δουλειά μας, αν στην πορεία αποδειχθεί ότι κάποιοι έχουν κάνει κάτι», αποκάλυψε ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Από μακριά!» - Οι δηλώσεις "καταπέλτης" του Χρήστου Λούλη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες» - Στο φως οι λεπτομέρειες της κατάθεσης της Νίνου

Share