"Ήξερα πως δεν είναι καλά..." - Ο λόγος της Ελένης Μενεγάκη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

"Δεν πέρασαν δύο ώρες και μάθαμε πως έφυγε από τη ζωή"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Νούμερο ένα θέμα συζήτησης είναι από χθες 8/9 το βράδυ ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία "έφυγε" σε ηλικία 96 ετών. Όλες οι εκπομπές έχουν τοποθετηθεί στο εν λόγω δυσάρεστο συμβάν (με τα πρωτοσέλιδα να πηγαίνουν σύννεφο), ενώ το ίδιο έκανε και η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής 9/9.

Τα σχόλια της Ελένης Μενεγάκη για τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ

«Από χτες το απόγευμα και από την ώρα που έφυγα από εδώ, ήξερα πως η βασίλισσα δεν είναι καλά. Παρότι το ακούσαμε το μεσημέρι, πως τα νέα δεν είναι καλά, δεν πέρασαν δύο ώρες και μάθαμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή.

Ήταν εκείνη που όσα χρόνια ζούσε, ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας και δεν έχει να κάνει με το τι σκέφτεται κάποιος για τη μοναρχία. Δεν θυμάμαι πότε κάποιος άλλος βασιλιάς της Ευρώπης πέθανε, θεωρώ πως το τέλος της Ελισάβετ θα το θυμούνται και οι επόμενες γενιές. Ήταν μια σταθερά σε έναν κόσμο που άλλαξε», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Στον θάνατο της βασίλισσας αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κατά την διάρκεια της σημερινής του ραδιοφωνικής εκπομπής τονίζοντας πως δεν τον αφορά η βασίλισσα Ελισάβετ, μιας και ο ίδιος αναγνωρίζει μόνο μία βασίλισσα, την Ελένη Μενεγάκη, τη βασίλισσα της τηλεόρασης.

Η αμύθητη περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

88 δισ. δολάρια είναι η αξία της μοναρχίας, αλλά η Βασίλισσα Ελισάβετ από μόνη της, άξιζε 447.000.000 δολάρια. Αυτό το ποσό, θα πάει κατευθείαν στην οικογένειά της, ενώ μερικά από αυτά τα χρήματα προέρχονται από κληρονομιές. Πιο συγκεκριμένα, πήρε 85 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της και άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον σύζυγό της Φίλιππο. Το εισόδημά της αυξανόταν, επίσης, από το Κράουν Εστέιτ, καθώς η μονάρχης παίρνει το 15% των κερδών της μεγάλης περιουσίας, η οποία κάποτε ανήκε στη μοναρχία και αξίζει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το εισόδημα θα περάσει πλέον απευθείας στον διάδοχό της, Κάρολο μετά τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Άλλο ένα εισόδημα που θα περάσει στα χέρια του, πλέον, Βασιλιά Κάρολου είναι αυτό που προέρχεται από το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο. Από εκεί κερδίζει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα συμβεί με τα μετρητά της, εάν θα τα αφήσει στον Κάρολο ή στα εγγόνια της για παράδειγμα.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Κάρολος, λοιπόν, θα μετακομίσει στο παλάτι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πιθανό να μετακομίσουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα μετεγκαταστάθηκε μόνιμα νωρίτερα την αυτή τη χρονιά. Με ηλικία 1.000 ετών, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, αλλά ο Κάρολος λέγεται ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό, διότι βρίσκεται κάτω από τη διαδρομή πτήσης του κοντινού αεροδρομίου Χίθροου και ο θόρυβος τον ενοχλεί. Το ζευγάρι θα διατηρήσει επίσης ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου.

Το οίκημα στο οποίο μεταφέρθηκε η Ελισάβετ και έμεινε το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει μουσείο. Υπάρχουν όμως και άλλα κάστρα, τα οποία είτε η Ελισάβετ έχει ήδη δωρίσει κάπου, όπως έγινε για παράδειγμα με την πριγκίπισσα Άννα και το μέρος στο οποίο μένει, που δεν έχει γίνει γνωστό πού θα πάνε και πότε.