''Oυδέποτε έκανα δώρο στον Φιλιππίδη'' - Ξεσπά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μετά την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου

Είναι ο σύζυγος της τρίτης καταγγέλλουσας του ηθοποιού

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Oυδέποτε έκανα δώρο στον Φιλιππίδη'' - Ξεσπά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μετά την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου

Η μαρτυρία της Ελπίδας Νίνου στη δίκη του συζύγου της Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε και σήκωσε όπως ήταν φυσικό θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός δικαστηρίων. Ένας από αυτούς που ξέσπασαν μετά από τα λόγια της ήταν και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που είναι σύζυγος της Λένας Δροσάκη που τον έχει καταγγείλει, που διέψευσε ένα στοιχείο που ανέφερε η Νίνου στην κατάθεσή της μέσω της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι».

Στην ίδια συνέντευξη απασφάλισε και για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα ως μάρτυρας, αφού δεν ήταν κάτι που ζήτησε η πλευρά τους. Ήταν η πλευρά του Φιλιππίδη που την πρότεινε γεγονός που δημιουργεί υποψίες γύρω από τους λόγους που έγινε αυτό.

Η διάψευση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη στους ισχυρισμούς της Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου αποκάλυψε ένα συμβάν με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Όπως είπε, όταν οι δύο ηθοποιοί έπαιζαν μαζί στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είχε κάνει δώρο ένα γούρι στον Πέτρο Φιλιππίδη στην αλλαγή του χρόνου, πράξη που δεν στέκει σε περίπτωση που πράγματι ο κατηγορούμενος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης από την άλλη, απαντώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» τόνισε: «Ουδέποτε είχα φιλικές σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρά μόνο επαγγελματικές. Με τον ίδιο άλλωστε είχαμε συζητήσει αρκετούς μήνες πριν για το θέμα της Λένας Δροσάκη, πολύ πριν ξεκινήσει το κίνημα του #metoo. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά τους δυο μας.

Σε ό,τι αφορά το γούρι για εκείνη την Πρωτοχρονιά που αναφέρθηκε στο δικαστήριο, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: όταν έπαιζα στην τηλεοπτική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ έκανα δώρο ένα γούρι σε όλους τους ηθοποιούς και το συνεργείο σε μια ομαδική αποστολή που υλοποίησε η παραγωγή. Ουδέποτε έστειλα προσωπικό δώρο στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Έχασε την ψυχραιμία του μέσα στο δικαστήριο

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τετάρτης 7/9 ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τις εμπειρίες του από όταν ήταν νέος, αλλά και τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Πέρασα ένα απολαυστικό καλοκαίρι, συγκριτικά με το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν δύσκολο, επειδή δεν είχε ετοιμαστεί το σπίτι που μένουμε μόνιμα. Τότε ήταν ένα 8μηνο ζόρικο.

Κλέβαμε βιβλία, το παραδέχομαι. Τη μισή συλλογή της “Δωδώνης” την έχω έτσι. Νομίζω ότι μετά μας είχαν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε τα παιδιά της σχολής. Είχα μεθοδολογία. Ήταν ένα παλιό παλτό του παππού μου, είχα κάτω δεξιά κι αριστέρα βαθιές τσέπες, τα βιβλία αυτά ήταν μικρά και τα έβαζα εκεί. Ήταν εποχές που δούλευα παράλληλα με τη σχολή. Ήμουν σερβιτόρος και μπάρμαν. Όταν δούλευα σερβοτόρος, η Ειρήνη Παππά μου έδινε γενναιόδωρα φιλοδωρήματ».

Τελείωνε η παράσταση και κάναμε περατζάδα. Πάρτι, κοινωνικές εκδηλώσεις, μπουζούκια. Κάποια στιγμή πήγαινα σε τόσα πολλά πράγμα που έλεγα “τι είναι όλοι αυτοί εδώ δίπλα μου”. Στα προσωπικά μου ήμουν σχεσάκιας. Απλά δεν έβγαινε η εξίσωση, έφευγα σχετικά γρήγορα, δεν αντιμετώπιζα τις δυσκολίες. Η Λένα Δροσάκη με έκανε να φτάσω στον γάμο. Αν γνώριζα τη Λένα στα 30, δεν θα παντρευόμασταν.

Το #metoo, ήρθε μαζί με την πανδημία και το παιδί. Είχαμε αναταράξεις πολλές. Έγκυος γυναίκα μέσα στην πανδημία. Λέγαμε θα φέρουμε το παιδί στο σπίτι και θα πεθάνουμε, είχαμε αγωνία. Δεν ήμασταν πάντα ψύχραιμοι σε όλη αυτή τη διαδικασία. Υπήρχαν δυσκολίες, εντάσεις. Η γυναίκα μου πήρε την απόφαση να μιλήσει, να καταθέσει, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το έχει κάνει. Εγώ είμαι και θα είμαι δίπλα της, δεν ζήτησε τη γνώμη μου για να μιλήσει.

Όποιος δεν έχει βρεθεί σε δικαστική αίθουσα για τέτοια θέματα, δεν πάει ο νους του. Δεν είναι ταινία, δεν είναι θέατρο, είναι η ζωή. Είναι πολύ σκληρό από όλες τις απόψεις. Και στο σπίτι επηρεάζεται η καθημερινότητα. Στο δικαστήριο είναι ζόρικα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι εκεί τόσο καιρό. Έχασα πρόσφατα την ψυχραιμία μου στο δικαστήριο με κάτι που ειπώθηκε από την πλευρά του κατηγορούμενου. Με πρόσβαλαν δηλαδή, είπαν χοντρά ψέματα για εμένα», κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.