Έσμιξαν ξανά τα εγγόνια της Ελισάβετ - Η πρώτη κοινή εμφάνιση Μέγκαν, Χάρι , Ουίλιαμ και Κέιτ μετά το θάνατο της βασίλισσας

Θα δούμε άραγε την επιστροφή τους στο Παλάτι;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Έσμιξαν ξανά τα εγγόνια της Ελισάβετ - Η πρώτη κοινή εμφάνιση Μέγκαν, Χάρι , Ουίλιαμ και Κέιτ μετά το θάνατο της βασίλισσας

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις και αλλαγές. Πρώτη από όλες ήταν η ανάληψη του θρόνου από τον γιο της Κάρολο. Η δεύτερη φαίνεται πως θα είναι η αποκατάσταση των σχέσεων του Παλατιού με τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ και τις φήμες ενισχύουν και η πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά από καιρό με την Κέιτ Μίντλετον και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από το παλάτι και τη μετακόμιση τους στο εξωτερικό οι σχέσεις ήταν τεταμένες. Και παρά τις προσπάθειες που φαίνεται να έχουν γίνει για αποκατάσταση ακόμα και οι λιτές ευχές για τα γενέθλια της Μαρκλ πριν από λίγους μήνες, και άλλα συμβάντα μαρτυρούν το αντίθετο.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση των εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από καιρό

Τα δύο πριγκιπικά ζευγάρια βρέθηκαν έξω από το κάστρο του Ουίνσδορ για να χαιρετήσουν τους πολίτες που βρίσκονται απέξω και αφήνουν στη μνήμη της βασίλισσας λουλούδια και αφιερώματα.

Μαυροφορεμένοι και οι τέσσερις χαιρέτησαν τον κόσμο, συνομίλησαν λίγο μαζί τους και επέστρεψαν στο παλάτι. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγος του, Κέιτ, περπάτησαν δίπλα δίπλα με τον πρίγκιπα να είναι εμφανώς καταβεβλημένος, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι με τη δούκισσα του Σάσσεξ, κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι όταν το συγκεντρωμένο πλήθος τους είδε ξέσπασαν χειροκροτήματα.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ μετά το θάνατο της γιαγιάς του

Συντετριμμένος είναι ακόμα ο κόσμος μετά την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ προχθές 8/8, που υπήρξε η μακροβιότερη αρχηγός κράτους. Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία της κηδείας της που θα γίνει με λαμπρές τιμές, ενώ τις πρώτες του δηλώσεις έκανε και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το χαμό της γιαγιάς του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να αποτίσουν τα σέβη τους καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και στο Παλάτι του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ' «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.