315 ακίνητα, κοσμήματα δισεκατομμυρίων και πολλά ακόμα - Η αμύθητη περιουσία του Βασιλιά Κάρολου

Το σύνολο της περιουσίας ανέρχεται περίπου στα 428 εκατομμύρια ευρώ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: instagram / the royal family
Πηγή: instagram / the royal family

Αμύθητη και τεράστια είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος (ο οποίος ναι μεν ανακηρύχθηκε βασιλιάς, ωστόσο σημειώθηκε ένα περιστατικό στην τελετή που τον έκανε έξαλλο), την οποία όμως φαίνεται πως θα διαχειρίζεται κατά ένα μέρος η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Η αμύθητη περιουσία του Βασιλιά Κάρολου

Συγκεκριμένα, το σύνολο της περιουσίας ανέρχεται περίπου στα 428 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο ποσό αυτό υπολογίζονται μεταξύ άλλων 315 πολυτελή ακίνητα, κατοικίες, εμπορικές ιδιοκτησίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Ανάμεσα στα βασιλικά ακίνητα είναι και ο πύργος Μπαλμόραλ ο οποίος εκτιμάται στα 116 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογος συνεχίζει με μία εξοχική έπαυλη αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ, έναν προσωπικό στάβλο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ και κοσμήματα του στέμματος που αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν όλα αυτά πρόκειται για προσωπική περιουσία του Καρόλου ή της βασιλικής μοναρχίας.

To πρώτο διάγγελμα του μετά το θάνατο της Ελισάβετ

Ο ίδιος κατέφτασε στο Μπάκιγχαμ που θα είναι το νέο του σπίτι προκειμένου να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στον βρετανικό λαό. Αύριο 10/8 αναμένεται να γίνει και επίσημα η στέψη του, ενώ νωρίτερα κατά την άφιξή του αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο θάνατος της Βασίλισσας φαίνεται να φέρνει πολλές αλλαγές μεταξύ των οποίων και στο νόμισμα της χώρας αλλά και στον εθνικό ύμνο . Ο νέος βασιλιάς που θα έχει στο πλευρό του την Καμίλα, αναμένεται εκτός των άλλων να κληρονομήσει και την αμύθητη περιουσία της μητέρας του.

«Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος”, είπε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος, συνεχίζοντας πως “η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική», είπε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος.

Και συνέχισε: «Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει. Δεν θα μπορώ να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα… Επίσης είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένεια μου. Η Καμίλα είναι στο πλευρό μου και γίνεται βασιλική σύζυγος και ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι ο διάδοχος του, Γουίλιαμ, «θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους», ενώ εξέφρασε την αγάπη του στον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ «που συνεχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό».