Αλλάζουν όλα μετά το θάνατο της Ελισάβετ - Ο εθνικός ύμνος, το νόμισμα και η γυναίκα που θα πάρει τον τίτλο της Νταιάνα

Όσα προβλέπονται βάση του πρωτοκόλλου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Μεγάλη αναταραχή αλλά και αλλαγές έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς με μια σειρά από ενέργειες θα δούμε διαφορετικό νόμισμα, εθνικό ύμνο ενώ θα αλλάξουν και κάποιοι τίτλοι μεταξύ της βασιλικής οικογένειας. Η μεγαλύτερη φυσικά από αυτές θα είναι η στέψη του γιου της Καρόλου ως βασιλιά, ενώ σήμερα αναμένεται και το διάγγελμά του.

Πέρα από τον τίτλο, η βασίλισσα κληροδοτεί στον Πρίγκιπα Κάρολο και την αμύθητη περιουσία της αποτελούμενη από πολλά εκατομμύρια δολάρια, γη, ακίνητα και φυσικά το βασιλικό ανάκτορο στο οποίο και θα μετακομίσει.

Οι αλλαγές που θα γίνουν μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης μίλησε στην Super Κατερίνα και αποκάλυψε αυτές τις αλλαγές. Τόνισε αρχικά ότι σε καμία περίπτωση ο Κάρολος δεν θα μπορέσει να αγγίξει τη δημοφιλία της μητέρας του στην κοινή γνώμη ενώ έκρινε πως στον θάνατο της Ελισάβετ συνέβαλε και η πίκρα της για το σκάνδαλο Χάρι – Μέγκαν.

Σε ό,τι αφορά τη νέα μέρα που ξημερώνει στη Μεγάλη Βρετανία αυτή έρχεται με αξιοσημείωτες αλλαγές. Άμεσα πρόκειται να εκτυπωθεί και να κοπεί νέο νόμισμα στο οποίο θα αντικατασταθεί η μορφή της Ελισάβετ με αυτή του Καρόλου.

Ο βρετανικός εθνικός ύμνος αναδιαμορφώνεται και από «God Save the Queen» μετατρέπεται σε «God Save the King». Τέλος, αλλάζουν οι στολές των ανδρών στα σώματα ασφαλείας καθώς μέχρι πρότινος έφεραν τα αρχικά της ηγεμόνα. Και σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθούν από τα αρχικά του διαδόχου της στον θρόνο.

Η Κέιτ Μίντλετον θα πάρει τον τίτλο της Νταιάνα

Από καιρό αναμενόταν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα λάβει τον προηγούμενο τίτλο του πατέρα Καρόλου που θα έκανε την Κέιτ Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Σύμφωνα με μια αρχειοθετημένη έκδοση της ιστοσελίδας του Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο τίτλος δημιουργήθηκε «για τον άνδρα διάδοχο του βρετανικού θρόνου». Η μεταβίβασή του δεν είναι αυτόματη, αλλά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει συνήθως όταν ο υπάρχων Πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στον θρόνο.

Ο τίτλος έχει τεράστια σημασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά από την τότε σύζυγο του Καρόλου, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 36 ετών.

Ο Κάρολος ξαναπαντρεύτηκε το 2005, με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς αλλά η κοινή γνώμη ήταν τόσο αντίθετη στον γάμο που παρόλο που η Πάρκερ-Μπόουλς έλαβε επίσημα τον τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν τον χρησιμοποίησε. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που τέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τον τίτλο.

Αντίθετα, η Καμίλα χρησιμοποίησε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης. Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, η Καμίλα θα πάρει τον τίτλο της συζύγου του Βασιλιά.