''Θα κρατήσουμε τη...'' - Oι πρώτες δηλώσεις από το σόι της Νταϊάνα μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ήταν γνωστές οι σχέσεις των δύο γυναικών...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Princess Diana Spencer - instagram fanpage
Princess Diana Spencer - instagram fanpage

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8/9 χιλιάδες είναι οι δηλώσεις από κοντινά και μη πρόσωπά σε αυτήν που εκφράζουν τη θλίψη τους. Και μπορεί οι σχέσεις της με την πρώην νύφη της Νταιάνα να ήταν πολύ κακές μέχρι να πεθάνει η Πριγκίπισσα, ωστόσο σήμερα ο αδερφός της έκανε την πρώτη του ανάρτηση για το θάνατο της Ελισάβετ, δείχνοντας πως υπάρχει σεβασμός στην ίδια από την οικογένειά του.

Και με τη γυναίκα του γιου της Νταιάνα, Πρίγκιπα Χάρι πάντως, την Μέγκαν Μαρκλ, η Ελισάβετ ήταν γνωστό πως είχε διακόψει σχεδόν ολοκληρωτικά τις επαφές της. Κάτι η μη αριστοκρατική καταγωγή, κάτι η αποχώρηση του ζευγαριού από το παλάτι και η μετακόμιση στο εξωτερικό, ήταν αρκετά για να είναι απομακρυσμένοι, ενώ υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το αν θα παρευρεθεί η Μέγκαν στην κηδεία της.

Η ανάρτηση του αδερφού της Νταιάνα για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο μικρότερος αδερφός της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, δείχνοντας ότι αποδέχεται με σεβασμό τις εξελίξεις στη βασιλική οικογένεια, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Δημοσίευσε μια φωτογραφία από το πατρικό τους το Althorp γράφοντας: «Θα κρατήσουμε τη σημαία στο @althorphouse να κυματίζει μεσίστια μέχρι την κηδεία της Αυτής Μεγαλειότητας».

Μεσίστιες οι σημαίες στο πατρικό σπίτι της Πριγκίπισσας Νταιάνα μετά το θάνατο της Ελισάβετ

Όλη η αλήθεια για τις σχέσεις των δύο γυναικών

Με αφορμή το θάνατο της Ελισάβετ, πολλοί έκαναν αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα περίπου 25 χρόνια πριν, όταν ένα εξίσου αγαπητό πρόσωπο στον λαό έφυγε άδικα από τη ζωή σε πολύ μικρή ηλικία, η Πριγκίπισσα του λαού, όπως την αποκαλούσαν, η λαίδη Νταϊάνα.

Ο ξαφνικός λοιπόν θάνατος της, στις 31 Αυγούστου το 1997 συγκλόνισε τον πλανήτη όταν έγινε γνωστή η είδηση πως σκοτώθηκε, αφότου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ, προσέκρουσε σε τοίχο γέφυρας του Παρισίου, έπειτα από καταδίωξη παπαράτσι από τους οποίους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Από το μοιραίο τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή στα 36 της χρόνια επέζησε μόνο ο σωματοφύλακάς της. Ο Ντόντι είχε ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα είχε ακόμη τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε λίγο αργότερα καθώς πάθαινε συνεχής καρδιακές προσβολές και λόγω του τροχαίου η καρδιά της είχε μετακινηθεί από την θέση της.

Η Νταϊάνα ήταν μόλις 16 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον 29χρονο πρίγκιπα Κάρολο, και τους πρώτους μήνες του γάμου της είχε στο πλευρό της την βασίλισσα Ελισάβετ την ώρα που προσπαθούσε να κρατήσει πάση θυσία τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με την τωρινή σύζυγό του, Καμίλα.

Στην αρχή, η Βασίλισσα ήταν στοργική μαζί της όμως μετά από λίγο καιρό απομακρύνθηκε καθώς η συμπεριφορά της Νταϊάνα άρχισε να ξεφεύγει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ελέγξουν, καθώς έβλεπε πως ο γάμος της καταρρέει και μαζί με αυτόν και η ίδια.

Οι σχέσεις τους άρχισαν να παγώνουν όταν Βασίλισσα της έδωσε την ελευθερία και της επέτρεψε να αγνοήσει το πρωτόκολλο και ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να δίνει συγκλονιστικές συνεντεύξεις, μιλώντας αρκετές φορές για την βασιλική οικογένεια κάτι που δυσαρεστούσε την Ελισάβετ, ειδικότερα από όταν έβλεπε πως είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συνέντευξή της στην εκπομπή Panorama του BBC, μιλώντας για τη μοιχεία του συζύγου της, κάτι που η Βασίλισσα όπως όλα δείχνουν δεν της συγχώρησε ποτέ.