Άγνωστο το αν θα παρευρεθεί η Μέγκαν Μαρκλ στην κηδεία της Ελισάβετ - Το περιστατικό που την δυσαρέστησε κατά τη γνωριμία τους

Η ατάκα που της είχε πει ο Πρίγκιπας Χάρι

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family / MarkleMeganOfficial instagram
The Royal Family / MarkleMeganOfficial instagram

Mπορεί εκατομμύρια Άγλλοι να συρρέουν για να πουν το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ που έφυγε από τη ζωή χθες 9/9, ωστόσο ακόμα παραμένει θολό το αν στην κηδεία της θα παρευρεθεί και η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του εγγονού της Πρίγκιπα Χάρι. Είναι γνωστό άλλωστε πως μετά την αποχώρηση από το παλάτι οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες ωστόσο υπήρχαν και άλλα λιγότερο γνωστά περιστατικά που είχαν δυσαρεστήσει την Μαρκλ.

Ο Πρίγκιπας Χάρι ωστόσο βρίσκεται ήδη στη Σκωτία από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία της βασίλισσας και μάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε θλιμμένο και μαυροντυμένο, χωρίς τη σύζυγό του στο πλάι του.

Το περιστατικό που δυσαρέστησε τη Μέγκαν Μαρκλ πριν από τη γνωριμία της με τη Βασίλισσα

Ο Χάρι, προτού η Μέγκαν Μαρκλ γνωρίσει την Βασίλισσα της είπε κάτι που της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως περιέγραψε η ίδια στην συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρει.

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι επέλεξε να μην κάνει έρευνα σε δημοσιεύματα και διαδίκτυο για τον Χάρι και την οικογένειά του πριν τους συναντήσει, αλλά αυτό σήμαινε επίσης ότι δεν συνειδητοποιούσε ότι θα έπρεπε να υποκλιθεί στη Βασίλισσα, ακόμη και ιδιωτικά στο σπίτι, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν Μέσα που καταγράφουν το τι γίνεται.

«Ο Χάρι κι εγώ είμαστε στο αμάξι και μου λέει, «Εντάξει, η γιαγιά μου λέει ότι θέλει να τη συναντήσεις», θυμάται. «Αγαπούσα τη γιαγιά μου, φρόντιζα τη γιαγιά μου, αυτό είναι υπέροχο, ξεκίνησα να λέω». Τότε ο Χάρι τη ρώτησε: «Ξέρεις να υποκλίνεσαι»;

Η Μέγκαν εξήγησε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησε την κατάσταση της οικογένειας στην οποία έμπαινε. «Και αυτή ήταν πραγματικά η πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολο για μένα», είπε η Δούκισσα του Κειμπριτζ.

Η βασίλισσα δεν τους είχε προσκαλέσει στις τελευταίες διακοπές της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πριν το θάνατό της επισκέφτηκε στην οικία της στα Highlands, στη Σκωτία την Πέμπτη 21/7 παρέμεινε εκεί και μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενώ μέσα στο καλοκαίρι την επισκέφτηκαν και ο William με την Kate και τα τρία του παιδιά.

Πηγή από το Balmoral είπε στην κυριακάτικη Sun: “Το προσωπικό έχει ειδοποιηθεί να περιμένει ολόκληρη λίστα από τη βασιλική οικογένεια, περιλαμβανομένων και του Harry, της Meghan και των παιδιών τους Archie και Lilibet. Προετοιμάζονται για τους Σάσεξ”.

Άλλη πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα υποστήριξε ότι ο Harry και η Meghan “με το ζόρι συνάντησαν τη βασίλισσα για 15 λεπτά” στη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο το καλοκαίρι, ενώ άλλες πηγές επεσήμαναν ότι θα εκπλήσσονταν “αν έβλεπαν το ζευγάρι να καταφθάνει στη Σκωτία”.

Παρά το δημοσίευμα της Sun που ήθελε τη μονάρχη να έχει προσκαλέσει τους Sussexes, τελικά δεν έστειλε καμία πρόσκληση για τη Σκωτία και το Balmoral στον εγγονό της - ενώ πρόσφατα παρά τις εντάσεις μεταξύ των Sussexes και των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας και η γυναίκα του ταξίδεψαν μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο με τα παιδιά τους για να τιμήσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πιθανόν, αυτή η απόφαση της Ελισάβετ μπορεί να έχει να κάνει και με την άλλη απόφαση του δικαστηρίου και μια πρώτη νίκη του πρίγκιπα Harry κόντρα στην Αστυνομία του Λονδίνου, το UK Home Office.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Harry έχει την έγκριση να προχωρήσει σε δίκη κατά της Αστυνομίας με βάση του ισχυρισμούς του πρίγκιπα.