«Δεν ήθελα να πάρω μέρος στο Παρά Πέντε» - Η απρόσμενη αποκάλυψη της Έφης Παπαθεοδώρου

Πώς τελικά πείστηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου παραχώρησε η Έφη Παπαθεοδωρου με αφορμή τη νέα καθημερινή σειρά του OPEN, «Έρωτας φυγάς» (δείτε εδώ πότε κάνει πρεμιέρα).

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε και για το «Παρά πέντε» αποκαλύπτοντας πως στην αρχή δεν ήθελε να πάρει μέρος.

Η αποκάλυψη της Έφης Παπαθεοδώρου για το Παρά Πέντε

Ο κόσμος σας αγάπησε πολύ μέσα από το «Παρά πέντε»…

Και εγώ αγάπησα πολύ τον κόσμο μέσα από αυτή τη σειρά. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μού έκανε πάρα πολύ καλό, όπως και σε όλους τους άλλους ηθοποιούς και πρέπει να του έχουμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Στη ζωή μου είχα παίξει πολύ θέατρο αλλά δεν είχα αυτό που λέμε ευρύτερη αναγνώριση και προβολή. Με το «Παρά πέντε» ήρθε για μένα το κατάλληλοα τάιμινγκ. Και να σκεφτείτε ότι δεν ήθελα να πάρω μέρος στη σειρά και η μακαρίτισσα η Ειρήνη μού είπε, «Έφη μην πεις όχι, αυτός είναι ο ρόλος της ζωής σου».

Συνάντησα τυχαία τον Γιώργο πρόσφατα σε ένα θεατρικό πολυχώρο. Αυτός έκανε πρόβες για μια θεατρική παράσταση και εγώ γυρίσματα για τα «Νούμερα», μια σειρά στην ΕΡΤ με τον Φοίβο Δεληβοριά όπου υποδύθηκα ως γκεστ τη μάνα του Σταμάτη Κραουνάκη. Με βλέπει, λοιπόν, ο Γιώργος και πέφτει στην αγκαλιά μου. Φιλιά, γέλια… Αξίζει πολλά αυτό το παιδί, αγωνίζεται και για μια καλύτερη κοινωνία.

Η σπάνια εξομολόγηση για τις γιαγιάδες του Παρά 5 και τον Γιώργο Καπουτζίδη

Η Έφη Παπαθεοδώρου, ή αλλιώς η αγαπημένη σε όλους Θεοπούλα μίλησε στο περιοδικό "Λοιπόν" και αποκάλυψε αν βλέπει ακόμα το Παρά 5 αλλά μίλησε και για την σχέση της με την Ειρήνη Κουμαριανού και τον Γιώργο Καπουτζίδη

Τις επαναλήψεις των σίριαλ “Παρά 5” και “Λατρεμένοι μου γείτονες”, τις βλέπετε;

Στο χωριό δεν τα έβλεπα, αλλά ούτε κι εδώ. Το “Παρά 5”, ύστερα από τρεις φορές, δεν το ξαναείδα πια.

Γιατί όχι, το βαρεθήκατε;

Δεν μπορώ, τελείωσε πια… Ναι το βαρέθηκα, τι θα γίνει; Δε μπορώ άλλο… Στο “Λατρεμένοι μου γείτονες”, είδα μια σκηνή που είχα ξεχάσει, έκανα τον άγγελο… Τι κρύο είχα περάσει, γιατί μου φορούσαν κάτι αραχνοΰφαντα… Ήταν πολύ ωραίες και πολύ ακριβές αυτές οι σειρές, άλλα χρόνια τότε…

Σταμάτησε ο κόσμος, μετά από τόσα χρόνια, να σας αποκαλεί “Θεοπούλα”;

Συνεχώς “Θεοπούλα” με λένε, αφού στο χωριό μου έβγαλαν το καινούργιο λάδι, ο ξάδελφός μου το ονόμασε: “Το λάδι της Θεοπούλας”. Ήταν ευτυχία μεγάλη ο ρόλος αυτός, κι αυτό συνέβη χάρη στη μακαρίτισσα την Ειρήνη Κουμαριανού. Αν δεν ήταν αυτή δεν θα έπαιρνα τον ρόλο, εκείνη με σύστησε… Δείτε τι εξομολογήθηκε ηθοποιός του Παρά Πέντε

Τι συνέβη τότε;

Ήμασταν στην Πάτμο, κάναμε ξένη ταινία το: “Όπα”, ο σκηνοθέτης ήταν Ινδός. Τρεις περίεργες γριές, η μακαρίτισσα η Ζάρπα, η Τιτίκα Σαριγκόυλη κι εγώ, εκεί είδα κάποια στιγμή την Ειρήνη, που είχαμε παλιά γνωριμία, είχαμε παίξει και μαζί. Τότε ανταλλάξαμε τηλέφωνα και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, με πήραν τηλέφωνο από το “Παρά 5”. Η Ειρήνη είχε ένα τρομερό ένστικτο για το τι πρέπει να παίξει κάποιος και πού, κάτι που δεν έχω εγώ. Μετά έμαθα ότι είχαν προτείνει πολλές ηθοποιούς, αλλά εκείνη είπε να πάρουν εμένα, επίσης ήταν κι η πρόταση του Γιώργου Καπουτζίδη, να έχει δύο γιαγιάδες τελείως “τζαζ”.

Με τον Γιώργο κάναμε τώρα τελευταία και τρεις πολύ ωραίες διαφημίσεις που κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο και μας πλήρωσαν καλά. Ο Γιώργος με ρώτησε αν είμαι ευχαριστημένη με το ποσό που πήρα και του απάντησα: “Γιώργο μου, για σένα θα το έκανα και δωρεάν”.

Σας μιλάει στον πληθυντικό ο Γιώργος Καπουτζίδης;

Ναι, από σεβασμό. Ο Γιώργος είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά, από τα λίγα που αγαπώ κι εκτιμώ, το αξίζει.