Συγκινεί ο δημόσιος αποχαιρετισμός του Πρίγκιπα Χάρι στη βασίλισσα Ελισάβετ - «Λείπεις ήδη πολύ»

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Instagram/ theroyalfamily
Instagram/ theroyalfamily

Το πρωί της Δευτέρας (12/9) ο Πρίγκιπας Χάρι προχώρησε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ που προκάλεσε τεράστια θλίψη (δείτε εδώ την επίσημη ημερομηνία ταφής της).

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο δούκας του Σάσεξ αναφέρεται στην «αιώνια χάρη» και στο «χαμόγελο» της γιαγιάς του σημειώνοντας ότι ακόμα και στην βαθύτατη θλίψη την οποία βιώνει μετά τον θάνατο της.

Ο δημόσιος αποχαιρετισμός του πρίγκιπα Χάρι στη βασίλισσα Ελισάβετ

«Γιορτάζω τη ζωή της γιαγιάς μου, της βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ θρηνούμε για την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν πυξίδα για τόσους πολλούς ανθρώπους με την αφοσίωση της στο καθήκον. Η χάρη και η αξιοπρέπειά της που ήταν αληθινές σε όλη τη ζωή της αποτελούν τώρα την αιώνια παρακαταθήκη της.

Ας θυμόμαστε όλοι τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν όλους τώρα να μας παρηγορήσουν: Η ζωή αποτελείται από οριστικές αναχωρήσεις όπως και από πρώτες συναντήσεις.

Αναπολώ αυτές τις στιγμές καθώς και όλες τις άλλες που υπήρξαν. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και καθώς μιλάμε για πρώτες συναντήσεις, τώρα όλοι μας τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο, αυτού του βασιλιά Καρόλου Γ΄.

Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό σου γέλιο. Κι εμείς τώρα χαμογελάμε καθώς γνωρίζουμε ότι τώρα είστε ξανά μαζί με τον παππού και αναπαύεστε εν ειρήνη».

Ερωτηματικά με τη φωτογραφία Κέιτ, Ουίλιαμ, Χάρι και Μέγκαν

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχουμε δει πράγματα και θαύματα. Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν πάντως ήταν η κοινή εμφάνιση του ζεύγους Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπα Χάρι, που δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με το παλάτι, μαζί με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον. Ο ξένος τύπος δίνει δύο εκδοχές γύρω από αυτό το σπάνιο στιγμιότυπο.

Νωρίτερα είχαμε και την πρώτη ανάρτηση του αδερφού της Πριγκίπισσας Νταιάνα, μητέρα των Χάρι και Ουίλιαμ, που όπως ήταν γνωστό μέχρι και τον τραγικό της θάνατο, ήταν στα ''μαχαίρια'' με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο αδερφός της άφησε κατά μέρους το παρελθόν και απέδειξε ότι υπάρχει σεβασμός εκ μέρους της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησε από τον Χάρι να τον συνοδέψει στο κάστρο του Ουίνδσορ, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο.

Αντίθετα οι Times αναφέρουν ότι χρειάστηκαν αρκετές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο ζευγάρια για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες της κοινής εμφάνισης, γεγονός που δικαιολογεί την καθυστέρηση 45 λεπτών στην άφιξή τους στο κάστρο του Ουίνδσορ.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσκάλεσε τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να τον συνοδεύσουν. Ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν σημαντικό να δείξουν ενωμένοι για τη Βασίλισσα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την οικογένεια», αποκάλυψε πηγή από το παλάτι.