Η Άννα Μαρία Βέλλη "έσπασε" τη σιωπή της για την ψυχοθεραπεία – «Ήθελα σκληρότητα και όχι...»

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Άννα Μαρία Βέλλη είναι ιδιαίτερα ενεργή μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media καθώς δημοσιεύει διάφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της. Μάλιστα, η ίδια διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τους διαδιτκυακούς της φίλους μιας και αρκετά συχνά κάνει Q&A στο instagram.

Αυτή τη φορά ένας follower της την ρώτησε αναφορικά ια την ψυχοθεραπεία αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε η Άννα Μαρία Βέλλη τον δικό της ψυχοθεραπευτή. Συγκεκριμένα, η ερώτηση έγραφε χαρακτηριστικά: «Περί ψυχοθεραπείας… Με τι κριτήριο να διαλέξω ψυχολόγο για να βοηθήσω πραγματικά;».

Έτσι η Άννα Μαρία Βέλλη ανέφερε: «Αχ με ρωτάτε πολλοί. Η αλήθεια είναι πως είμαι noobas στην ψυχοθεραπεία/ψυχανάλυση καθότι κάνω μόλις 1,5 χρόνο. Μπορώ όμως να σου μιλήσω για το πως επέλεξα εγώ.

Αρχικά αποφάσισα πως θέλω γυναίκα, ηλικίας από 45-55 με πλήρη άγνοια για το Ίντερνετ, την τηλεόραση κτλ, γιατί δεν ήθελα να με γνωρίζει socially. Επιπλέον έκρινα βάση του χαρακτήρα μου την θεραπεία που ήθελα να ακολουθήσω. Πχ σε εμένα δεν έχει αποτέλεσμα η προστατευτική προσέγγιση.

Για να αντιληφθώ και να βελτιωθώ ξέρω πως ήθελα σκληρότητα και όχι χάιδεμα αυτιών. Έψαξα λοιπόν ψυχαναλυτή που να πετάει τις αλήθειες στη μούρη μου χωρίς περιστροφές. Κατανοώ όμως πως αυτόν δεν λειτουργεί σε όλους. Ανάλογα με τα βιώματα του καθενός θέλουμε άλλη προσέγγιση. Googlare τις προσεγγίσεις, σκέψου τον χαρακτήρα σου και φυσικά είναι σημαντικό να μιλήσει μαζί του για την προσέγγιση που θα ακολουθήσετε.

Εγώ ήμουν τυχερή την βρήκα με την πρώτη αλλά δεν είναι καθόλου σπάνιο να χρειαστεί να δεις δύο τρεις προτού βρεις τον/την κατάλληλη για σένα

Η ανάρτηση της Άννας Μαρίας Βέλλη

Η ανάρτηση της Άννας Μαρίας Βέλλη

«Έφαγα ξύλο, κινδύνευσα» - Συγκλονίζει η Άννα Μαρία Βέλλη για την κακοποίησή της

Η Άννα Μαρία Βέλλη, λίγο μετά τη συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε για την κακοποίηση που δέχθηκε, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι του youtuber Konilo, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί από πρώην σύντροφό της.

Η γνωστή youtuber, εξήγησε πως τότε είχε επιλέξει να μη μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και θεωρούσε ότι ο κόσμος θα την κατηγορήσει ότι το κάνει για να πάρει δημοσιότητα.

«Ήμουν σε κακοποιητική σχέση. Προσπαθούσα να φύγω, και είναι πολύ δύσκολο αν δεν το ζήσεις. Κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω όταν κινδύνευσε σοβαρά η ζωή μου, όταν είπα ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ανέπνεα μετά από αυτό που συνέβη. Εκεί κατάλαβα ότι είμαι σε μία τοξική, χειριστική σχέση και πρέπει να φύγω. Έφαγα ξύλο, κεφάλι στο πάτωμα, στα πλακάκια.

Αν εγώ κάτσω και σου πω γιατί με έδειρε θα είναι σαν να δικαιολογώ την πράξη του. Η χειριστική σχέση είναι ότι σε πείθω ότι εσύ είσαι το πρόβλημα. Ενώ είχα πολλή αυτοπεποίθηση, έφτασα στο σημείο να μη θέλω να με δω στον καθρέφτη.

Τον συντηρούσα οικονομικά και με έλεγε τσιγκούνα. Μιλάμε για παράσιτο. Ζούσα με έναν άνθρωπο και κατέληξα να τρώω ξύλο. Ο κόσμος έλεγε ότι θα με προωθήσει γιατί είναι διάσημος. Επέλεξα να μη μιλήσω όταν ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, για να μην κακοποιηθεί η ψυχούλα μου.

Ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθω, να μη βλέπω εφιάλτες… Τη στιγμή που συνέβαινε έκανε χιούμορ για να μπορέσω να το αντιμετωπίσω. Αν οι φίλοι του τον ξέκοβαν, ίσως να έπαιρνε ένα έξτρα μάθημα», είπε χαρακτηριστικά.