"Είχα σκεφτεί την αυτοκτονία! Έφτασα σε σημείο..." - Συγκλονίζει ο Φαλελάκης για το θάνατο του Χατζησάββα

Συγκινούν τα λόγια του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Ο Κώστας Φαλελάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα, όπου μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε, μετά την απώλεια του συντρόφου του, Μηνά Χατζησάββα. Ήταν ο άνθρωπος που τον προστάτευε και αποκαλύπτοντας μάλιστα περιστατικά. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνεργασία που έχει κάνει στο θέατρο.

«Δεδομένου ότι κατάγομαι από μια θεατρική γενιά, όπου η αλαζονεία κι η αγένεια, ήταν προϋποθέσεις δημιουργίας. Μπορώ να πω ότι το MeToo βοήθησε πολύ, μπορεί και μιλά κανείς. Δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει κι υπομέναμε αυτήν τη συμπεριφορά. Μας άρεσε γιατί δεν ξέραμε ότι υπάρχει ελευθερία. Όταν βγήκα στο θέατρο, τέτοιες συμπεριφορές συνάντησα και θεώρησα ότι είναι το κανονικό» δήλωσε.

Η αποκάλυψη του Φαλελάκη για το θάνατο του Χατζησάββα

«Αυτή η διετία ήταν το δεύτερο διαλυτικό σημείο της ζωής μου. Το πρώτο ήταν ο θάνατος του Μηνά. Απομονώθηκα λίγο μετά από αυτήν την απώλεια, δεν έβγαινα, δεν μου ήταν ευχάριστο. Είχα σκεφτεί αρκετά την αυτοκτονία. Με αγκάλιασε τόσο πολύς κόσμος και μου έδωσε μια δύναμη αυτό, που επιστρέφοντας στο σπίτι, ντράπηκα που είχα σκεφτεί έτσι. Έφτασα σε σημείο να το οργανώσω στο μυαλό μου το πως θα γίνει και που θα γίνει» ανέφερε ο Κώστας Φαλελάκης.

Οι δηλώσεις του που ραγίζουν καρδιές

«Όταν μετά το θάνατό του δεν μπορούσα να πάρω τη σορό του ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς.

Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας ».

Κλείνοντας, ο Κώστας Φαλελάκης πρόσθεσε: «Η σχέση μας ήταν κοσμογονική, δεν την επηρέασε τίποτε. Όσα έζησα εγώ μετά ήταν δύσκολα, έπρεπε να πληρώσω φόρο κληρονομιάς, όχι συγγενή α’ βαθμού. Θα ήθελα να έχω αποκτήσει παιδί, αλλά ο Μηνάς δεν ήθελε και το σεβάστηκα».