Εξωφρενικό ποσό - Τόσο θα κοστίσει η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πολλά τα έξοδα για την Βρετανία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: instagram / theroyalfamily
Πηγή: instagram / theroyalfamily

Σε λίγες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ (δείτε εδώ πότε), η οποία μάλιστα θα κοστίσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περίπου 6 δισεκατομμύρια λίρες.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και η ενθρόνιση του Καρόλου

Μάλιστα, τα έξοδα φαίνεται πως δεν σταματούν εκεί για τη Βρετανία καθώς θα προβεί σε πολλές αλλαγές από τα χαρτονομίσματα μέχρι τα ταχυδρομικά κουτιά.

Μεταξύ αυτών που θα πρέπει να αλλάξουν μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου είναι το βασιλικό έμβλημα που διακρίνεται σε κυβερνητικά κτίρια, στολές, βασιλικά και κρατικά έγγραφα και αντικείμενα που σχετίζονται με την οικογένεια. Το βασιλικό έμβλημα.

Επίσης, αλλαγή θα χρειαστούν και τα ταχυδρομικά κουτιά της Royal Mail, που φέρουν το έμβλημα ERII, που σημαίνει Ελισάβετ Βασίλισσα Β. Τα νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ θα συνεχίσουν να εκδίδονται για το υπόλοιπο του 2022, ενώ στη συνέχεια τα νέα νομίσματα θα έχουν το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου. Τα υπάρχοντα νομίσματα θα παραμείνουν σε κυκλοφορία για αρκετά ακόμα χρόνια.

Και τα γραμματόσημα θα αλλάξουν ώστε να φέρουν τα πορτρέτα του νέου βασιλιά. Η τελευταία αλλαγή που θα γίνει είναι στα διαβατήρια που σήμερα εκδίδονται στο όνομα της «Αυτής Μεγαλειότητας» και θα πρέπει να μετατραπούν σε «Αυτού Μεγαλειότητας».

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και η ενθρόνιση του Καρόλου
Πηγή: instagram / theroyalfamily

''Θα κρατήσουμε τη...'' - Oι πρώτες δηλώσεις από το σόι της Νταϊάνα μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8/9 χιλιάδες είναι οι δηλώσεις από κοντινά και μη πρόσωπά σε αυτήν που εκφράζουν τη θλίψη τους. Και μπορεί οι σχέσεις της με την πρώην νύφη της Νταιάνα να ήταν πολύ κακές μέχρι να πεθάνει η Πριγκίπισσα, ωστόσο σήμερα ο αδερφός της έκανε την πρώτη του ανάρτηση για το θάνατο της Ελισάβετ, δείχνοντας πως υπάρχει σεβασμός στην ίδια από την οικογένειά του.

Και με τη γυναίκα του γιου της Νταιάνα, Πρίγκιπα Χάρι πάντως, την Μέγκαν Μαρκλ, η Ελισάβετ ήταν γνωστό πως είχε διακόψει σχεδόν ολοκληρωτικά τις επαφές της. Κάτι η μη αριστοκρατική καταγωγή, κάτι η αποχώρηση του ζευγαριού από το παλάτι και η μετακόμιση στο εξωτερικό, ήταν αρκετά για να είναι απομακρυσμένοι, ενώ υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το αν θα παρευρεθεί η Μέγκαν στην κηδεία της.

Ο μικρότερος αδερφός της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, δείχνοντας ότι αποδέχεται με σεβασμό τις εξελίξεις στη βασιλική οικογένεια, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Δημοσίευσε μια φωτογραφία από το πατρικό τους το Althorp γράφοντας: «Θα κρατήσουμε τη σημαία στο @althorphouse να κυματίζει μεσίστια μέχρι την κηδεία της Αυτής Μεγαλειότητας».
Μεσίστιες οι σημαίες στο πατρικό σπίτι της Πριγκίπισσας Νταιάνα μετά το θάνατο της Ελισάβετ