Βασίλισσα Ελισάβετ: «Τουλάχιστον η γιαγιάκα...» - Τα συγκινητικά λόγια που είπε ο πρίγκιπας Λούις όταν έμαθε για τον θάνατο της προγιαγιάς του

Η τρυφερή φράση του 4χρονου γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: instagram / princesscatherine.familynews
Πηγή: instagram / princesscatherine.familynews

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 09/09 σε ηλικία 96 ετών. Πολλοί συγγενείς της την έχουν αποχαιρετήσει δημόσια, ενώ πολύ συγκινητική είναι και η αντίδραση του μικρότερου γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Λούις, όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατο της προγιαγιάς του.

Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας μίλησε για την αντίδραση του 4χρονου γιου της και όπως αποκάλυψε ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson σε ανάρτησή του στο Twitter, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, την ώρα που χαιρετούσε τους ανθρώπους που είχαν μαζευτεί για να τιμήσουν τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ, έκανε την αποκάλυψη.

«Τουλάχιστον η γιαγιάκα είναι με τον προπάππου τώρα» φημολογείται πως είπε o Λούις.

Τα συγκινητικά λόγια που είπε ο πρίγκιπας Λούις όταν έμαθε για τον θάνατο της προγιαγιάς του, Ελισάβετ

 Τα συγκινητικά λόγια που είπεο πρίγκιπας Λούις όταν έμαθε για τον θάνατο της προγιαγιάς του

Συγκινητικός κι ο δημόσιος αποχαιρετισμός του Πρίγκιπα Χάρι στη βασίλισσα Ελισάβετ

Το πρωί της Δευτέρας (12/9) ο Πρίγκιπας Χάρι προχώρησε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ που προκάλεσε τεράστια θλίψη (δείτε εδώ την επίσημη ημερομηνία ταφής της).

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο δούκας του Σάσεξ αναφέρεται στην «αιώνια χάρη» και στο «χαμόγελο» της γιαγιάς του σημειώνοντας ότι ακόμα και στην βαθύτατη θλίψη την οποία βιώνει μετά τον θάνατο της.

«Γιορτάζω τη ζωή της γιαγιάς μου, της βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ θρηνούμε για την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν πυξίδα για τόσους πολλούς ανθρώπους με την αφοσίωση της στο καθήκον. Η χάρη και η αξιοπρέπειά της που ήταν αληθινές σε όλη τη ζωή της αποτελούν τώρα την αιώνια παρακαταθήκη της.

Ας θυμόμαστε όλοι τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν όλους τώρα να μας παρηγορήσουν: Η ζωή αποτελείται από οριστικές αναχωρήσεις όπως και από πρώτες συναντήσεις.

Αναπολώ αυτές τις στιγμές καθώς και όλες τις άλλες που υπήρξαν. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και καθώς μιλάμε για πρώτες συναντήσεις, τώρα όλοι μας τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο, αυτού του βασιλιά Καρόλου Γ΄.

Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό σου γέλιο. Κι εμείς τώρα χαμογελάμε καθώς γνωρίζουμε ότι τώρα είστε ξανά μαζί με τον παππού και αναπαύεστε εν ειρήνη».