"Μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να..." - Τα έβγαλε όλα στην φόρα ο Μπιμπίλας για τον Φιλιππίδη στην κατάθεσή του

Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σοκαριστική είναι η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα στην σημερινή 13/9 δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να προχωρά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και να φέρνει στο φως άγνωστα περιστατικά, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως ο κωμικός είχε απειλήσει να τον σκοτώσει.

Μέρος της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα

«Έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Πέτρος είχε κάποια άλλη κοπέλα… Μου μιλούσε για όλα αυτά η Ελπίδα, κρυφά όμως από τον Πέτρο. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως εκείνη μάθει αυτά που συνέβαιναν. Πολλές φορές κρύβαμε το κινητό μας για να μη το βρει. Ήταν πολύ βασανιστικό. Η Ελπίδα έτρεχε σε ψυχολόγους, είχε θυμώσει πάρα πολύ, είχε βάλει ντεντέκτιβ τα πρώτα χρόνια του γάμου. Είχε φτιάξει μια κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγάνε τον Πέτρο. Όμως εμείς βλέπαμε πως ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πολιτική Αγωγή: Ποια είναι η σχέση που είχε δομήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τους συναδέλφους του ηθοποιούς;

Σπύρος Μπιμπίλας: Αν ρωτάτε για τη σχέση του με εμένα, εγώ πέρναγα πολύ καλά με κάποιες εξάρσεις. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και κλείστηκα σε ένα καμαρίνι. Είχε θυμώσει πολύ μαζί μου, έσπαγε κάτι πράγματα…. Όμως υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πράγματα εντελώς αντίθετα αλλά μέσα στο χαρακτήρα του.

Πολιτική Αγωγή: Μας είπατε για εξωσυζυγικές σχέσεις. Διατηρούσε τις σχέσεις αυτές μέσα στο θέατρο;

Μάρτυρας: Ναι

Πολιτική Αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φίλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. …

Πολιτική Αγωγή: Πότε ενημερωθήκατε για πρώτη φορά για τις καταγγελίες;

Μάρτυρας: Αυτό είναι διαδικασία του ΣΕΗ…. Αρχικά ήξερα μόνο τις καταγγελίες που έκαναν οι κοπέλες στη τηλεόραση ή από προσωπική μου έρευνα που έψαξα και βρήκα πολλά που με άφησαν άναυδο.

Πολιτική Αγωγή: Πότε σας κάλεσε ο κατηγορούμενος και τι σας είπε;
Μάρτυρας: Είχαν βγει οι πρώτες καταγγελίες με πήρε μέσα σε σύγχυση – το καταλάβαινα από τη φωνή του – και

μου είπε αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του και ότι αυτές οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου) δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Και μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει.

Πολιτική Αγωγή: Πως σας φαίνεται η πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν μου έδινε ενός την εντύπωση ενός πορνιδίου, ήταν ένα κορίτσι σεμνό, δουλευταρού που πήγε στο εξωτερικό να σπουδάσει. Με τίποτα δεν θα τη χαρακτήριζα εμμονική.

Πολιτική Αγωγή: Ποια ήταν η προσέγγιση της κ. Νίνου για την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο σεξουαλικά, με μηνύματα, ζητάει πράγματα, αυτή ήταν η εντύπωση που μας άφησε.

Πολιτική Αγωγή: Μιλήσατε για δυο συμπεριφορές, καλή και κακή συμπεριφορά, η κακή του συμπεριφορά μέχρι που μπορούσε να φτάσει;

Μάρτυρας: θα πω τη καλή του πλευρά πρώτα. Ήταν τελειομανής, η αγάπη του για το θέατρο ήταν τεράστια. Ήθελε οι παραστάσεις του να είναι οι καλύτερες. Για να είναι καλύτερες όμως φτάνεις σε ακραία σημείο, σημείο αμόκ, να φωνάζεις στον άλλον, να διακόψεις τις παραστάσεις, …Όμως κάτι τον έκανε να μην ελέγχει τον εαυτό του με αποτέλεσμα να φτάνει σε σημείο να ορμάει σε άλλους ανθρώπους και να προσπαθούν άλλοι να τον σταματήσουν … Δεν του άρεσε η διαφωνία, αν του έλεγες κάτι που δεν του άρεσε. Ο Πέτρος είχε πολύ έντονες στιγμές που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του και πολύ συναισθηματικές στιγμές που σου έλεγε «είσαι ο καλύτερος μου φίλος».

Πολιτική Αγωγή: Θα μπορούσατε να πείτε η πρώτη καταγγέλλουσα είχε κάποιο ιδιοτελή σκοπό, να καταστρέψει τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτά τα τρία κορίτσια δεν είναι γνωστές δεν βγήκαν ποτέ στη τηλεόραση, δεν έκαναν τη καταγγελία για να γίνουν γνωστές, είναι από τους αφανείς εργάτες του θεάτρου.

Πολιτική Αγωγή: Άρα ποιο ήταν το κίνητρό τους;

Μάρτυρας: Θα έπρεπε κάποτε να βγει στο φως η αλήθεια και μόλις έκλεισαν τα θέατρα με τον κορωνοϊό, βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν μερικά πράγματα… δεν πήγαν στα media ήρθαν στο ΣΕΗ και αυτό τους τιμά.

Μέσα σε όλα, ο Σπύρος Μπιμπίλας χαρακτήρισε τη δεύτερη καταγγέλλουσα ένα συγκροτημένο και ευγενικό άτομο και όπως είπε δεν νομίζει ότι έχουν βάση τα όσα αντιτείνει για εκείνη ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Η συναίνεση που λέει ο Πέτρος μου φάνηκε περίεργη», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Αγωγή: Η δεύτερη καταγγέλλουσα λέει ότι ο κ. Φιλιππίδης την απείλησε με επαγγελματική καταστροφή και ότι «κόπηκε» στη συνέχεια από δυο τηλεοπτικά σήριαλ τελευταία στιγμή….

Μάρτυρας: Ο Πέτρος είχε τη δυνατότητα εφόσον ήταν σε τέτοιας εξουσίας θέση να πει θα πάρω κάποιον άλλον και όχι αυτόν. Τα κανάλια τον θέλανε είχε μεγάλη τηλεθέαση άρα του κάνανε τη χάρη και να πάρει κάποιους ανθρώπους ή να μην πάρει. Σε κάποια σήριαλ κάποιοι ηθοποιοί «κόπηκαν» στη μέση…

Πολιτική Αγωγή: Στο Μπακαλόγατο υπήρξαν αντικαταστάσεις ηθοποιών;

Μάρτυρας: Ναι υπήρξαν πολλές κάποιες γυναίκες έλεγαν ότι θα φύγουν, πάλι για το θέμα αυτό με τις παρενοχλήσεις.

Πολιτική Αγωγή: Το ΣΕΗ αποφάσισε την αποπομπή του, είναι μια συνωμοσία όλα αυτό….;

Μάρτυρας: Είναι λάθος και ψευδές. Λένε ότι το ΣΕΗ τα ήξερε. Δεν είχαμε κανένα οργανωμένο σχέδιο. Τι είναι το ΣΕΗ καμία μαφία που θέλει να βγάλει πρωταγωνιστές απ έξω; Εμείς θέλαμε να έρθουν πρωταγωνιστές για να πληρώνονται και οι μικροί ηθοποιοί. Το ΣΗΕ είναι ηθικό σωματείο, παλεύαμε στη πανδημία για τα εργασιακά. Να γίνουν συλλογικές συμβάσεις, κάποιοι πρωταγωνιστές δεν το ήθελαν. Θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν το ΣΕΗ.

"Της πέταξε 1.000 ευρώ στο πρόσωπο και της είπε..."

Μετά την ένταση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Σπύρος Μπιμπίλας μπήκε στην δικαστική αίθουσα το πρωί της Τρίτης 13/9 και προχώρησε στην κατάθεσή του για τον Πέτρο Φιλιππίδη, κάνοντας σοκαριστικές αποκαλύψεις, τις οποίες έβγαλε στο φως η εκπομπή Super Κατερίνα.

Μετά την αποκάλυψη για την σύντροφο του ηθοποιού αλλά και τον λόγο που εγκατέλειψε την σύζυγό του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποκάλυψε πως στο παρελθόν η Ελπίδα Νίνου τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο και του είχε εκμυστηρευτεί πως της πέταξε στο πρόσωπο 1.000 ευρώ και της είπε χαρακτηριστικά "με αυτά θα ζήσεις τώρα", κάτι που επιβεβαίωσε και ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως ο λόγος που πλέον δεν μιλούν Μπιμπίλας και Νίνου είναι γιατί ο πρώτος της είπε πως θα τα αποκαλύψει όλα στην αίθουσα, με την ίδια να μην το επιθυμεί.

Ωστόσο, φαίνεται πως μέσα στην αίθουσα η Ελπίδα Νίνου τα αρνήθηκε όλα.