Ξεκίνησε η νεκρική πομπή της Βασίλισσας Ελισάβετ - Συγκινημένοι και αμίλητοι ακολουθούν οι Πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ

Ο θάνατος της έφερε πιο κοντά τα δύο αδέρφια

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Τhe Royal Family instagram
Τhe Royal Family instagram

Συνεχίστηκαν και σήμερα βάση του βασιλικού πρωτοκόλλου, οι τελετές εις μνήμην της Βασίλισσας Ελισάβετ με τη νεκρική πομπή της σορού της μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ στο Γουέστμινστερ, εκεί όπου θα παραμείνει η σορός της μέχρι την επόμενη Δευτέρα όπου θα γίνει η κηδεία της με όλες τις τιμές. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω τραγικές φιγούρες είναι τα εγγόνια της Ουίλιαμ και Χάρι που συνόδευσαν τη σορό αμίλητοι και φανερά συγκινημένοι.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η επανασύνδεση του Χάρι και της Μαρκλ με την Κέιτ Μίντλετον και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, λόγω των σχέσεων των πρώτων δύο με το παλάτι. Ωστόσο ο ξένος τύπος μετά την κοινή φωτογραφία των τεσσάρων τους έδωσε δύο εκδοχές σύμφωνα με τις οποίες καταλυτικός ήταν και ο ρόλος του βασιλιά Καρόλου στην αποκατάσταση των σχέσεων τους.

Σε βαρύ πένθος οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Όπως θα δείτε οι δυο τους στέκονται στο πλάι του φερέτρου, εμφανώς καταβεβλημένοι και αμίλητοι, καθώς δυσκολεύονται να συνηθίσουν την απώλεια της γιαγιάς τους, που αποτέλεσε την μακροβιότερη αρχηγό κράτους.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι καταβεβλημένοι συνοδεύουν τη σορό της Ελισάβετ

princewilliambr - instagram fanpage

Oι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Συντετριμμένος είναι ακόμα ο κόσμος μετά την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8/8. Έχει ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία της κηδείας της που θα γίνει με λαμπρές τιμές, ενώ τις πρώτες του δηλώσεις έκανε και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το χαμό της γιαγιάς του.

Νωρίτερα σήμερα ο γιος της Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς υπογράφοντας την επίσημη διακήρυξη παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους έξω από το παλάτι, ενώ συνειδητοποίησε από νωρίς το τι βάρος είναι να είσαι ο μονάρχης ενός κράτους.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να αποτίσουν τα σέβη τους καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και στο Παλάτι του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ' «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.