Η αλήθεια για το στήριγμα του Πέτρου Φιλιππίδη: Ποια είναι στην πραγματικότητα η Ελπίδα Νίνου

Όσα δεν γνωρίζετε για την σύζυγό του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η αλήθεια για το στήριγμα του Πέτρου Φιλιππίδη: Ποια είναι στην πραγματικότητα η Ελπίδα Νίνου

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται και οι εξελίξεις καθημερινά είναι σοκαριστικές αφού ο Σπύρος Μπιμπίλας που είναι βασικός μάρτυρας φέρνει στην φόρα πολλά τραγικά περιστατικά (δείτε εδώ όσα έχει αποκαλύψει έως τώρα).

Παρά τα όσα ακούγονται για την σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, εκείνη βρίσκεται κάθε μέρα στο πλευρό του βράχος.

Ποια είναι η Ελπίδα Νίνου - Όσα ξέρουμε για εκείνη

Η Ελπίδα Νίνου γεννήθηκε στον Πειραιά από Κερκυραίους γονείς και έτσι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν η μουσική και η αγάπη για τις τέχνες. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τον χορό. Οι σπουδές της στον χορό ξεκίνησαν παράλληλα με το σχολείο, στη σχολή χορού Ρ. Γιαννιώτη – Α .Κοσκινίδου, όπου σπούδασε, με υποτροφία, κλασικό αλλά και σύγχρονο χορό.

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε προετοιμασία για να δώσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, γρήγορα όμως μετάνιωσε, αφού την κέρδισε ο χορός. Αποφάσισε να δώσει στην Κρατική Σχολή Χορού το 1981, και ήταν μία από τους 18 που επέτυχαν σε σύνολο 250 υποψηφίων. Κατά τα χρόνια της σχολής δεν περιορίστηκε στις σπουδές της, αλλά συμμετείχε και σε πολιτιστικούς συλλόγους, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πειραιά.

Πέτρος Φιλιππίδης Ελπίδα Νίνου φυλακές

To 1984 ήταν μέσα στους εννέα που αποφοίτησαν τελικά από την Κρατική Σχολή Χορού και συνέχισε τις σπουδές της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω στις τεχνικές Martha Graham, Jose Limon, Character, Contact, jazz, flamengo, κ.ά. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου του συστήματος Orff, όπως και κάθε απόφοιτος της Κρατικής.

Το 1985, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Κρατική Σχολή Χορού, παρακολούθησε για έναν μήνα σεμινάρια χορού στο Λονδίνο, στη Βασιλική Ακαδημία Χορού. Ξεκίνησε πλέον να ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, αρχικά ως καθηγήτρια, για 15 χρόνια στη σχολή από την οποία και η ίδια ξεκίνησε αλλά και σε άλλες, ενώ συμμετείχε σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει διδάξει στις δραματικές σχολές Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου και στον Ίασμο του Σταύρου Δελλή. Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Φωκά Ευαγγελινό, ως βοηθός του και χορεύτρια στο θέατρο, στις επιθεωρήσεις «Φιέστα κι άστα» (θέατρο Βέμπο) και «Πόθεν αίσχος» (θέατρο Παρκ) και στην τηλεόραση στα τηλεοπτικά σόου «Ciao», «Bravo» και «Bravissimo».

Σπύρος Μπιμπίλας σε Ελπίδα Νίνου στη δίκη Φιλιππίδη: Ντροπή σου που λες ψέματα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 14/9 στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τον Σπύρο Μπιμπίλα να ανακαλέσει όσα είπε την Τρίτη για σχέση του κατηγορούμενου ηθοποιού με φίλη του γιου του και αποχώρησή του από την οικογενειακή εστία. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπιμπίλας το περιστατικό αυτό του το είχε εκμυστηρευθεί η ίδια η Ελπίδα Νίνου.

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το μάρτυρα να ανακαλέσει τα όσα είπε διότι, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα λόγια του αυτά πλήγωσαν πολύ την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο.

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το μάρτυρα να ανακαλέσει τα όσα είπε διότι, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα λόγια του αυτά πλήγωσαν πολύ την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο.

  • Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κυρία Νίνου
  • Σπ. Μπιμπίλας: Και εγώ διαψεύδω την κυρία Νίνου

Μάλιστα, η ίδια η Ελπίδα Νίνου σηκώθηκε και ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί, χωρίς όμως η έδρα να της το επιτρέψει. Η πρόεδρος, λόγω της έντασης, ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης για να πέσουν οι τόνοι.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρώντας από το ακροατήριο είπε στην Ελπίδα Νίνου: «Ντροπή σου Ελπίδα για τα ψέματα που λες». Μάλιστα, κάποια στιγμή από το ακροατήριο ακούστηκε και η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου να λέει: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε…».

Μετά τη διακοπή, ακούστηκαν και αποδοκιμασίες σε βάρος του κ. Μπιμπίλα, στον οποίο πρόσωπα από το ακροατήριο είπαν: «Φίδι, φίδι, ντροπή σου εσένα που λες ότι είσαι 30 χρόνια φίλος τους και λες τέτοια πράγματα».