Κώστας Καζάκος: Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τον μεγάλο καλλιτέχνη

Είχαν συνεργαστεί πολλάκις στο παρελθόν

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η είδηση θανάτου του Κώστα Καζάκου, που έφυγε από τη ζωή στις 13/9. Εκατοντάδες καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και απλοί άνθρωποι που θαύμαζαν την προσωπικότητα και το έργο του έχουν γράψει δυο λόγια προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν και το ίδιο έπραξε και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με μια ανακοίνωσή του.

Συγκινητικές και οι δηλώσεις της κινηματογραφικής του παρτενέρ Μαίρης Χρονοπούλου με την οποία μεγαλούργησαν σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και ακόμα αδυνατεί να πιστέψει πως όλοι οι συνεργάτες της έχουν φύγει από τη ζωή αφήνοντάς την πίσω.

Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο, ένα σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του αλλά και ένα σπουδαίο άνθρωπο με πληθωρική προσωπικότητα που ξεχώριζε για την ευγένεια, το ήθος, την καλλιέργειά του. Ο Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, δάσκαλος υπήρξε ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ένας ιδεολόγος της ζωής και της τέχνης αλλά και ένας μειλίχιος, απλός άνθρωπος, πάντα «παρών» στην τέχνη του αλλά και στη δημόσια ζωή. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς, με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη.

Συνεργάστηκε 3 φορές με το ΚΘΒΕ:

«Θείος Βάνιας» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο(1993)

«Εκάβη»/ «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, Γιάννη Ρήγα (2001)

«Ο κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του, ο Μάττι» του Μπέρτολοτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο (2010)

Το ΚΘΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Τζένη Κόλλια, στα παιδιά και στους οικείους του.

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο καλλιτέχνη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο "αντίο" στον Κώστα Καζάκο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19/9 ενώ ο ηθοποιός είχε δωρίσει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για την εκπαίδευση των φοιτητών και ως εκ τούτου δεν θα ταφεί.

Αποκλειστική φωτιογραφία Κώστα Καζάκου

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00».