«Να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι γιατί ο βιαστής είναι έξω» - Ξέσπασε ο Κωστής με το κίνημα #metoo

«Μπροστά στον δυνατό, κάθονται σούζα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 «Να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι γιατί ο βιαστής είναι έξω» - Ξέσπασε ο Κωστής με το κίνημα #metoo

Ο Τάσος Κωστής παραχώρησε συνέβτευξη στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, «Open Weekend» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo αλλά και για δυο πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έπειται από τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια. Ο λόγος για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή

«Ξεκίνησε από τον αθλητισμό, πήγε στον καλλιτεχνικό χώρο και σταμάτησε εκεί. Γιατί; Καθάρισε ο καλλιτεχνικός χώρος κι όλοι οι άλλοι χώροι είναι καθαροί. Στους άλλους χώρους δεν καθάρισε τίποτα. Ο ένας κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε. Γιατί είναι έξω, δεν ξέρω. Προφυλακίστηκε και τον άφησαν οι κύριοι της Δικαιοσύνης. Μπροστά στον δυνατό, κάθονται σούζα.

Μπροστά στην εξουσία τίποτα, στρούγκα στη μούγκα. Κάνουν τον μάγκα στο ποντικάκι. Μπροστά στο λιοντάρι μούγκα. Γιατί ο κ. Λιγνάδης είναι έξω; Δεν πειράζει βίασες, ας ξαναβιάσεις. Να κλείσουμε τα παιδιά γιατί είναι έξω ο βιαστής. Κλείστε τα παιδάκια σας μέσα.

Ο Φιλιππίδης έχει κατηγορηθεί, είναι στα δικαστήρια και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Ένας που καταδικάζεται και μπαίνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα, δεν δουλεύει ξανά; Τελείωσε; Αν αθωωθεί, βεβαίως θα ξανασυνεργαστώ».

Ο Τάσος Κωστής σοκάρει με τα σχόλιά του για την δίκη Φιλιππίδη

Ο Τάσος Κωστής, ο οποίος πρόσφατα έκανε αποκαλύψεις για την ασθένειά του, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τοποθετήθηκε για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και τις εις βάρος καταγγελίες του.

Ο ηθοποιός δήλωσε πως ήταν αναμενόμενο για τον ίδιο να μην παρευρεθεί ο Φιλιππίδης στην δίκη του, ενώ θεωρεί πως όσοι έχουν αντιμετωπίσει περιστατικά κακοποίησης οφείλουν να μιλάνε την ώρα που συμβαίνει η κακοποίηση, καθώς μετά είναι δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση και για το θύμα, αλλά και για την κοινωνία.

«Περιμένατε να είναι παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης; Όχι. Πάντα υπάρχουν οι αναβολές στις δίκες, ποτέ δεν γίνονται στην ώρα τους», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ είμαι της άποψης όταν γίνεται κάτι, να μαζευόμαστε εκείνη την ώρα και να το λέμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε το έγκλημα να γίνεται και μετά αφού τελειώσει και περάσουν τα χρόνια να το ξαναθυμηθούμε και να το κάνουμε τώρα.

Δεν γίνεται όμως, τώρα γιατί έχουν γίνει περισσότερα. Μην τα αφήνουμε και βρωμίζει. Βρωμίζει και μετά ψάχνουμε να το διορθώσουμε, δεν διορθώνεται και δεν γυρίζουν τα πράγματα πίσω. Το να πηγαίνουμε στην τηλεόραση και να λέμε τι θα βγει; Εγώ δεν πρόκειται να πάω, γιατί προτιμάω να μιλάω την ώρα που γίνεται. Προτιμώ να χάσω τη δουλειά μου παρά την αξιοπρέπειά μου».