Συγκινεί ο Χάρης Ρώμας για τον θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη - «Θα μείνει αξέχαστη»

«Γονάτισα και της φίλησα το χέρι»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 Συγκινεί ο Χάρης Ρώμας για τον θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη - «Θα μείνει αξέχαστη»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το απόγευμα της Κυριακής (18/9) ο Χάρης Ρώμας με αφορμή τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 82 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα

«Νομίζω ότι θα μείνει αξέχαστη η Μάρθα Καραγιάννη γιατί θέλει τέχνη μεγάλη για να κάνεις τόσο αποτελεσματικά αυτούς τους ρόλους που μοιάζουν χαριτωμένη και εύκολη. Έχει πολύ μεγάλη δυσκολία για να τους κάνεις ανεξίτηλα όπως τους έκανε η Μάρθα. Θέλω να πω κάτι αποχαιρετώντας την…

Πρώτα απ’ όλα εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και θα συνεχίσουν να την αγαπούν. Εκφράζω επίσης τη λύπη μου γιατί χάνεται ένα κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού, ένα κομμάτι του κινηματογράφου μας που έκανε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους και θα συνεχίσει να τους κάνει.

Θα πω ένα πράγμα που είναι χαρακτηριστικό για την προσωπικότητα της Μάρθας Καραγιάννη έτσι όπως παίξαμε μαζί το 1999 και το 2000. Εκείνες τις χρονιές κάναμε με μεγάλη επιτυχία με ένα έργο που δεν ήταν αναμενόμενο για τα μέτρα της Καραγιάννη τότε, το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα.

Έβλεπα λοιπόν τη Μάρθα που ήταν παθιασμένη με τον ρόλο και παθιασμένη που θα κάνει μια ερμηνεία σημαντική να συνεχίζει τις πρόβες μαζί μου φορώντας περούκες με πυκνό μαύρο μαλλί. Κάποια στιγμή, όταν προχώρησαν οι πρόβες, τις είπα ότι θα έπρεπε μάλλον για τον ρόλο να βγάλει την περούκα αυτή και να βάλει κάποια άλλη άσπρη. «Αγόρι μου, δεν έχω ανάγκη να βάλω άσπρη περούκα» μου είπε και βγάζει την περούκα που φόραγε και μένει με άσπρα γκρίζα μαλλιά και σχετικά λίγα. «Αυτή είμαι πραγματικά και με αυτό το πρόσωπο θα παίξω» μου είπε».

«Είναι λυπηρό να υφίστασαι τη φθορά του χρόνου στο πρόσωπο και το σώμα αλλά είναι πλήρως απελευθερωτικό να αποδέχεσαι ότι αυτός είσαι τώρα και έτσι θα συνεχίσεις.Εγώ πραγματικά, στην κυριολεξία, υποκρίθηκα. Δηλαδή γονάτισα και της φίλησα το χέρι. Αυτή τη γενναιότητα είχε η Μάρθα Καραγιάννη».

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της Μάρθας Καραγιάννη - Σε ποια εκπομπή είχε εμφανιστεί

Σε ηλικία 82 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Μάρθα Καραγιάννη με αποτέλεσμα να σκορπίσει ανείπωτη θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι την έχουν αποχαιρετήσει με μια ανάρτηση στα social media.

Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός η οποία άφησε το δικό της στίγμα στον χώρο της υποκριτικής, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε θέματα υγείας, ύστερα την εγχείρηση χολής που υποβλήθηκε, με τον οργανισμό της να αποδυναμώνεται.

Έτσι, αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, η τελευταία της εμφάνιση ήταν στις 2 Ιανουαρίου του 2020 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου της επιφύλασσε και μια έκπληξη.