Η Καραγιάννη είχε μιλήσει ανοιχτά για το παιδί που έχασε - «Ήταν ένα καρφί στην καρδιά μου»

«Δεν γεύτηκα τη μητρότητα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ολόκληρος ο καλλιτεχνικός χώρος βυθίστηκε σε πένθος σήμερα (18/9) μετά από την είδηση θανάτου της σπουδαίας ηθοποιούς, Μάρθας Καραγιάννη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Μάλιστα, αρκετοί καλλιτέχνες θέλησαν να της πουν ένα τελευταία "αντίο" με διάφορες αναρτήσεις τους μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Από την άλλη, η γνωστή ηθοποιός τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς είναι σπάνιες οι δημόσιες εμφανίσεις της.

Μεταξύ άλλων, το 2021 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Τετ-α-τετ με τον Τάσο Τρύφωνος όπου είχε "ανοίξει" την καρδιά της και είχε μιλήσει για ένα δύσκολο περιστατικό που είχε βιώσει.

Η σπάνια εξομολόγηση της Μάρθας Καραγιάννη

«Ξεκίνησα να κάνω οικογένεια. Τελικά δεν έγινε. Στο γάμο μου με τον Μίμη Στεφανάκο, έχασα το μωρό πάνω στη γέννα. Έπαθα σοκ. Ο γιατρός μου έλεγε: “Είσαι νέα. Θα το ξεπεράσεις”. Αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Μέχρι τα 40, η μητρότητα ήταν το απωθημένο μου. Ήταν ένα καρφί στην καρδιά μου.

Τώρα πια, δε μ’ ενοχλεί. Βέβαια, δε γεύτηκα τη μητρότητα, που λένε ότι είναι σπουδαίο πράγμα και το καταλαβαίνω, αλλά δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εμείς. Ο χρόνος περνάει. Αυτή είναι η δουλειά του. Κοιτάζω καμιά φορά τον εαυτό μου στον καθρέφτη, βλέπω αυτό που είμαι σήμερα και λέω πως για την ηλικία μου, κρατιέμαι μια χαρά».

Τα τελευταία λεπτά της Μάρθας Καραγιάννη πριν φύγει από τη ζωή

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 82 ετών καθώς αντιμετωπιζε προβλήματα με την υγεία της. Συγκεκριμένα, η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε από τον ψυχίατρο και στενό της φίλο, Δημήτρη Σούρα, στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται».

«Δυστυχώς η Μάρθα έφυγε. Τα πράγματα έγιναν ως εξής. Γύρω στη 1 παρά τέταρτο, η Ντόρα η αγαπημένη της φίλη, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο μού τηλεφώνησε για να μου πει ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει, μου είπε «καλημέρα Δημήτρη».

Παίρνω τη Ντόρα που ήταν δίπλα της στο τηλέφωνο και της ζητώ να καλέσει ασθενοφόρο, τα πάντα. Της έδωσα το νούμερο και σε τρία λεπτά με πήρε η Ντόρα ουρλιάζοντας λέγοντάς μου ότι η Μάρθα έφυγε. Από τότε, είμαστε όλοι δίπλα και είμαστε συγκλονισμένοι. Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια και για μένα μία σπουδαία φίλη, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος. Η Ντόρα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτή δυστυχώς είναι η αναγγελία του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη».