Η Βικτώρια Καρύδα αναβιώνει ξανά την δολοφονία του συζύγου της - Ξεκινά η δίκη του Γιάννη Μακρή

Στο εδώλιο οι δύο Βούλγαροι εκτελεστές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Βικτώρια Καρύδα σήμερα Δευτέρα 19/9 θα αναβιώσει την εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία συζύγου της, Γιάννη Μακρή. Στο Εφετείο Αθηνών ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό, των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας.

Πρόκειται για τα δύο αδέρφια Βούλγαρους, που ήρθαν από το Χάσκοβο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου και το φθινοπωρινό βράδυ της 31/10 του 2018, να σκοτώσουν τον σύζυγο του γνωστού μοντέλου η οποία ζητά δικαίωση.

Γιάννης Μακρής κηδεία

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μακρής

Στις αρχές Οκτωβρίου, γνωστοί επιχειρηµατίες, αλλά και αστυνοµικοί µε «προσβάσεις» έλαβαν προσκλητήρια να παρευρεθούν στα εγκαίνια της εταιρείας σεκιούριτι του Γιάννη Μακρή στη λεωφόρο Βουλιαγµένης. Αλλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα και άλλοι όχι. Κανείς, ωστόσο, δεν περίµενε ότι στην προγραµµατισµένη εκδήλωση της 31ης Οκτωβρίου για το νέο του επαγγελµατικό εγχείρηµα θα «απουσίαζε» ο ιδιοκτήτης. Ακόµα και από τους αποδέκτες των προσκλητηρίων µπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι ο 47χρονος επιθυµούσε διακαώς να µπει «δυνατά» στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας.

Ο «Αυστραλός», όπως ήταν το παρατσούκλι του, πέρασε µια ζωή µε πολλή λάµψη αλλά και µε πολλά «σκοτεινά» σηµεία. ∆εν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο φιλόδοξος Γιάννης Μακρής ήρθε στην Ελλάδα για να ανοίξει τα «φτερά» του, «δραπετεύοντας» από την Αυστραλία, όπου η οικογένειά του είχε «σηµαδευτεί» από βαριές υποθέσεις ναρκωτικών. Η κόντρα του µε τη «φαµίλια» του Λιβανέζου επιχειρηµατία νυχτερινών κέντρων Τζον Ιµπραήµ είχε αφήσει εποχή...

«Hθελε να κατακτήσει πολλά. Και σε περιοχές που δεν είναι... φιλόξενες. Τα µεγαλεπήβολα σχέδια ίσως ενόχλησαν κάποιους»

Στην Αθήνα έγινε πολύ γρήγορα γνωστός σε διάφορους κύκλους, ενώ οι περισσότεροι τον ήξεραν ως έναν άνθρωπο που αγαπούσε την ντόλτσε βίτα και τη νυχτερινή ζωή. Κυκλοφορούσε οδηγώντας πανάκριβα αυτοκίνητα – από Lamborghini µέχρι θηριώδη τζιπ Range Rover. Ο γάµος του µε την εντυπωσιακή πρώην Playmate και νυν µοντέλο Βικτώρια Καρύδα είχε απασχολήσει τις κοσµικές στήλες, ενώ ο 47χρονος έγινε γνωστός ως επιχειρηµατίας που δραστηριοποιείται στην ιδιωτική φύλαξη, µε το όνειρό του να είναι η «γιγάντωση» της επιχείρησης. Στα κοσµικά στέκια της πρωτεύουσας, αντικείµενο συζήτησης είχε γίνει και η «εµµονή» του στα ακριβά ρολόγια, συνήθως Rolex, η αξία των οποίων έφτανε τα 30.000 ευρώ.