«Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας Έλληνας» - Η αποκάλυψη του Βογιατζή για την Καραγιάννη λίγες ώρες μετά τον θάνατό της

«Δεν είναι καλή μέρα για εμάς τους ηθοποιούς... Δεν το περιμέναμε και καθόλου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας Έλληνας» - Η αποκάλυψη του Βογιατζή για την Καραγιάννη λίγες ώρες μετά τον θάνατό της

Στην εκπομπή «Mega καλημέρα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας 19/9 ο ηθοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής για την Μάρθα Καραγιάννη που χθες 18/9 έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, μετά από προβλήματα υγείας, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο κι όχι μόνο.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βογιατζή για την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη

«Δεν είναι καλή μέρα για εμάς τους ηθοποιούς. Δεν το περιμέναμε και καθόλου. Η Μάρθα δεν μιλούσε για τον εαυτό της, δεν ξέρω τι να πω. Η Μάρθα είχε ένα προσόν, ήταν μία κοπέλα, μία κυρία η οποία ήταν μαζί μας, εξαφανιζόταν για κάποιους μήνες και μετά ήταν πάλι κοντά μας, της άρεσαν τα ταξίδια. Ήταν άνθρωπος αγαπητός από όλους τους Έλληνες. Δεν έπεφτε σε ανταγωνισμό με τις γυναίκες, την αγαπούσαν και οι γυναίκες, ήταν καταπληκτικός άνθρωπος.

Την Μάρθα την έζησα, τα πρώτα ρουχαλάκια του γιου μου που γεννήθηκε, τα πήγε η Μάρθα, εγώ δεν ήμουν εκεί λόγω δουλειάς. Το έκανε με χαρά. Μία φορά που είχα εγώ αυτοκίνητο τότε, ήθελε να την πάω κάπου, και πήγαμε στην Καστέλα. Πήγαμε σε ένα μικρό σπιτάκι μίας φτωχής οικογένειας. Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας Έλληνας.

Μας άνοιξε η οικογένεια και μόλις μας είδαν έκαναν μεγάλη χαρά. Ξαφνικά μας είπαν να περάσουμε στο σπίτι να μας κεράσουν κάτι, αλλά είπαμε να φύγουμε. Η Μάρθα εκείνη την ώρα έβγαλε έναν φάκελο και τον άφησε στο τραπέζι. Μου φάνηκε γνώριμος φάκελος γιατί έπαιρνα και εγώ έναν ίδιο στο θέατρο. Αυτό το είχε η Μάρθα, το πόσο βοηθούσε τον κόσμο», είπε συγκινημένος ο Γιάννης Βογιατζής.

"Αντίο γοργόνα μας" - Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Προκειμένου να την αποχαιρετήσει η Φίνος Φιλμ δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο - αφιέρωμα με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της ηθοποιού.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.

Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.

Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.