Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: «Υπηρέτησε την πατρίδα της με...» - Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελαροπούλου

Έδωσε το παρών στο Αβαείο του Γουέστμινστερ εκπροσωπώντας την Ελλάδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: «Υπηρέτησε την πατρίδα της με...» - Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελαροπούλου

Στην χθεσινή 19/9 κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ (δείτε εδώ πλάνα) βρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ πολλών άλλων ηγετών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Στο μήνυμά της ανέφερε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση. Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εξασφάλισε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου θα τους συνοδεύουν για πάντα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων και έπειτα απέτισε φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η στιγμή που η Μέγκαν Μαρκλ δάκρυσε στην κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Η φωτογραφία που έχει γίνει viral

Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν συζητηθεί ιδιαίτερα για το αν θα δώσουν το παρών ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ.

Το ζευγάρι φυσικά ήταν εκεί καθώς ο εγγονός της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν φανερά συντριμμένος (δείτε εδώ φωτογραφίες του).

Ωστόσο, μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες είναι η Μέγκαν Μέγκαν Μαρκλ η οποία φάνηκε να σκουπίζει τα δάκρυά της από το μάγουλό της, καθώς παρακολουθούσε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ να μεταφέρεται από το Αββαείο του Ουέστμινστερ μετά την κηδεία.