Εξελίξεις με την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - Πάρθηκε η απόφαση για την αποτέφρωσή της

Τι θα συμβεί τελικά με την αγαπημένη ηθοποιό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή η Μάρθα Καραγιάννη, η οποία είχε ως τελευταία επιθυμία να αποτεφρωθεί, ωστόσο υπήρξε ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υπογραφές για το Ληξιαρχείο.

Θα αποτεφρωθεί τελικά η Μάρθα Καραγιάννη

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σούρα, η επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού τελικά θα πραγματοποιηθεί και έτσι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς θα της πουν το τελευταίο αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη την Πέμπτη 22/9 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και μετά θα αποτεφρωθεί.

«Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12:00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά… Ψυχή μου…» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Δημήτριος Σούρας.

Μάρθα μου , ψυχή μου . Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12,00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά . Μετά...

Posted by Dimitrios Souras on Tuesday, September 20, 2022

Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για την Μάρθα Καραγιάννη

Προκειμένου να την αποχαιρετήσει η Φίνος Φιλμ δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο - αφιέρωμα με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της ηθοποιού.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.

Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.

Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.