«Όταν φύγω από αυτό τον κόσμο...» - Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε η Μάρθα Καραγιάννη για την τελευταία της επιθυμία

Τι ήθελε η αγαπημένη ηθοποιός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Τέλος έλαβε όπως φαίνεται το θρίλερ με την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία ήθελε να αποτεφρωθεί αλλά οι Αρχές δεν το επέτρεπαν, σύμφωνα με το ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα.

Παρόλα αυτά, η επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού τελικά θα πραγματοποιηθεί και έτσι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς θα της πουν το τελευταίο αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη την Πέμπτη 22/9 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και μετά θα αποτεφρωθεί.

Η εκπομπή Live News παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης 20/9 τι έγραφε πάνω στο σημείωμά της η Μάρθα Καραγιάννη για την τελευταία της επιθυμία να αποτεφρωθεί.

Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε η Μάρθα Καραγιάννη για την τελευταία της επιθυμία

«Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ», ήταν το σημείωμα που άφησε πίσω της.

Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για την Μάρθα Καραγιάννη

Προκειμένου να την αποχαιρετήσει η Φίνος Φιλμ δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο - αφιέρωμα με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της ηθοποιού.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.

Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.

Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.