Αλλάζουν όλα μετά το θάνατο της Ελισάβετ - Τα σενάρια και οι κόντρες για τις βασιλικές κατοικίες

Τουλάχιστον 30 ακίνητα στην κατοχή της οικογένειας!

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Σε κουίζ για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την ακίνητη περιουσία της Ελισάβετ μετά το θάνατό της, αφού στη νέα εποχή όπου βασιλεύει πλέον ο γιος της Κάρολος, φαίνεται πως ήδη αλλάζουν πολλά. Όπως σχολιάζει μάλιστα δημοσιογράφος της Daily Mail τα 30 ακίνητα είναι ο λόγος που το «Game of Homes» θα εξελιχθεί σ΄ένα νέο συναρπαστικό βασιλικό δράμα που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση του «Game of Τhrones».

Mε την περιουσία της εκλιπούσας γαλαζοαίματης πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού τα δισεκατομμύρια δολάρια και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο περνάει στον γιο της Κάρολο που κληρονομεί μια περιουσία - μαμούθ.

Τα σενάρια για την κατανομή των ακινήτων της βασιλικής οικογένειας

Ο Richard Kay αναρωτιέται σε άρθρο του στην Daily Mail για το μέλλον των βασιλικών κατοικιών καθώς η διαδοχή στη Βρετανία έγινε αστραπιαία. Tο μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος θα μετακομίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε συχνά να περάσει κάθε γιορτή σε έναν διαφορετικό προορισμό, είτε με την οικογένειά της είτε μόνη της μακριά από τη φασαρία του Λονδίνου. Παραδοσιακά, πάντως, ο βασιλιάς μετακομίζει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την έδρα της βρετανικής μοναρχίας.

Εκτός απροόπτου ο Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα μείνουν στα Ανάκτορα. Ωστόσο, για το νέο μονάρχη της Βρετανίας το κατάλυμα που που θα επιλέξει, δεν είναι το μοναδικό του δίλημμα.

Δύσκολη υπόθεση για τον Κάρολο η κατανομή των ακινήτων της βασιλικής οικογένειας

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσει τι θα κάνει για τις πολλές βασιλικές κατοικίες που έχει τώρα στη διάθεσή του. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μειώσει τον αριθμό των κατοικιών της βασιλικής οικογένειας.

Από χρυσάφι η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε προχθές 19/9 και προκειμένου να καλυφθεί το κόστος όλων των ετοιμασιών διατέθηκαν πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το κόστος της κηδείας η οποία όπως φαίνεται ήταν πράγματι από... χρυσάφι.

Το κόστος της κηδείας Ελισάβετ Β’ υπολογίζεται σε:

  • 10.280.000 ευρώ
  • 2.000 προσκεκλημένοι
  • 10.000 αστυνομικοί

Η κηδεία της Ελισάβετ, η στέψη του Καρόλου και οι επερχόμενες αλλαγές, δηλαδή τα νέα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα και οι σημαίες, κοστολογούνται στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.