Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Η εμφάνιση της φημολογούμενης ερωμένης του Φιλίππου

Δείτε βίντεο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
@theroyalfamily
@theroyalfamily

Ηχηρές ήταν οι απουσίες (δείτε εδώ ποιος έλειπε) αλλά και κάποιες παρουσίες στο τελευταίο αντίο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν όταν είχαν δει την Πένι Ρόμσεϊ, ή αλλιώς γνωστή ως κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, ανάμεσα στους μόλις 30 προσκεκλημένους στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Τότε, μάλιστα, αρκετοί είχαν αντιδράσει, απορώντας πώς ήταν δυνατόν να κληθεί μια φίλη της οικογένειας.

Η αλήθεια είναι πως ο πρίγκιπας Φίλιππος με την κατά 32 χρόνια μικρότερή του Πένι Ρόμσεϊ είχαν μια πολύ στενή φιλία -με τις κακές γλώσσες μάλιστα να λένε πως ήταν ακόμη και εραστές- μέχρι τα τελευταία χρόνια του δούκα του Εδιμβούργου.

Φίλιππος και Πένι περνούσαν πολλές ώρες μαζί -της είχε κάνει μάλιστα και μαθήματα οδήγησης άμαξας-, είχε γίνει ακόμη και συνοδηγός του σε αγώνες άμαξας, ενώ ζωγράφιζαν και πίνακες. Μάλιστα, ήταν συχνά καλεσμένη στα πάρτι που διοργανώνονταν στο κτήμα Σάντριγχαμ, αλλά δεν διανυκτέρευε ποτέ όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν εκεί.

Οι φήμες για την υποτιθέμενη σχέση τους είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν όταν διέρρευσαν μέσω ηλεκτρονικής υποκλοπής οι λεπτομέρειες μιας μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι δυο τους, με μια θερμή οικειότητα, συζητούσαν για μερικά από τα πιο ιδιωτικά και πιεστικά ζητήματα της βασιλικής οικογένειας, από το διαζύγιο του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα μέχρι την Καμίλα, αλλά και την επέμβαση ισχίου της βασιλομήτορος.

Όσο για τη βασίλισσα Ελισάβετ, λέγεται ότι ήταν πολύ χαλαρή με το θέμα του Φιλίππου και της Πένι. Όπως είχε δηλώσει κάποτε μια πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια: «Η βασίλισσα σηκώνει τους ώμους της και λέει: ''Του αρέσει του Φιλίππου να την έχει κοντά του''».

Η βασίλισσα εμπιστευόταν απόλυτα τον σύζυγό της, λέγοντας πως «δεν πίστευε ότι είχε κάνει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεται ένοχος και δεν έδινε καμία απολύτως σημασία στο τι πιστεύει ο κόσμος».

Που βρίσκεται και γιατί απουσίασε από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Στο Λονδίνο λοιπόν και στην πολυσυζητημένη κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον εκπροσώπησαν μόνο η σύζυγός του Άννα-Μαρία και ο γιος του Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ ενώ ο ίδιος έμεινε πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA στην Ελλάδα εκτός από τον τέως βασιλιά και τη σύζυγό του ζουν ακόμη ο γιος του Νικόλαος με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί. Η κόρη του Αλεξία, έχει κάνει τη δική της οικογένεια με έναν Ισπανό αρχιτέκτονα και τα τέσσερα παιδιά τους, στα Κανάρια Νησιά ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ζουν τα άλλα τρία του παιδιά. Ο Παύλος και ο Φίλιππος ζουν με τις οικογένειές τους στη Νέα Υόρκη ενώ η Θεοδώρα που είναι ηθοποιός, ζει στο Λος Άντζελες.

Τα βλέμματα όλων όμως είναι στραμμένα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια εγχείρηση που έκανε στην καρδιά είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει κάποια κινητικά προβλήματα που τον αναγκάζουν να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Πριν περίπου έναν χρόνο πραγματοποίησε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στον γάμο του γιου του Φίλιππου που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορονοϊο που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι η πώληση της έπαυλής του στο Πόρτο Χέλι καθώς ο ίδιος δε μπορεί πλέον να την επισκέπτεται.

Πλέον, για λόγους υγείας έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Αθηνών.