«Ήταν ένα γράμμα ιδιόχειρο το οποίο...» - Τι έγραφε το σημείωμα που άφησε η Μάρθα Καραγιάννη λίγο πριν πεθάνει

Ποια ήταν η τελευταία της επιθυμία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ήταν ένα γράμμα ιδιόχειρο το οποίο...» - Τι έγραφε το σημείωμα που άφησε η Μάρθα Καραγιάννη λίγο πριν πεθάνει

Καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 21/9 ο Δημήτρης Σούρας, ο οποίος υπήρξε πολύ καλός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, που έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής 18/9.

Ο γνωστός ψυχίατρος μίλησε για την αγαπημένη ηθοποιό αλλά και για το πρόβλημα που υπήρξε με την αποτέφρωση και φυσικά και για την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21/9.

Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Σούρα για την Μάρθα Καραγιάννη και την τελευταία της επιθυμία

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κηδεία ήταν ότι η Μάρθα δεν ήθελε να ταφεί, ήθελε να καεί. Άφησε ένα γράμμα ιδιόχειρο το οποίο έγραφε ότι ήθελε να καεί. Όταν έγινε αυτό το χαρτί, κανείς δεν ήξερε ότι έπρεπε να πάει σε συμβολαιογράφο. Δεν ήταν θέμα οικονομικό, ήταν θέμα ταφής ή μη ταφής. Το άφησε στην Ντόρα λοιπόν, εκείνοι όμως ήθελαν να είναι υπογεγραμμένο ή να υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού να το υπογράψουν, δεν υπάρχουν όμως γιατί έχουν πεθάνει.

Η Ντόρα ήταν κάθετη και εγώ είμαι. Τελικά λύθηκε το θέμα με την παρέμβαση των ανθρώπων εκεί. Η Ντόρα Δούμα θα υπογράψει ένα χαρτί ότι αναγνωρίζει τα γράμματα της Μάρθας, θα υπογράψει ένα χαρτί πως δεν υπάρχουν γονείς και αδέλφια. Αύριο 12 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και μετά θα γίνει αποτέφρωση», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σούρας.

Αποκαλύφθηκε λίγο μετά τον θάνατό της: Το μεγάλο παράπονο που είχε η Μάρθα Καραγιάννη

Στην εκπομπή Στούντιο 4 μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 20/8 ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Μάρθα Καραγιάννη και την καλλιτεχνική της πορεία.

«Ήταν ένα σπάνιο πλάσμα… Ξεκίνησε με το χορό πολύ μικρή… Συγχρόνως ήταν και καταπληκτική κωμικός. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί ο κόσμος να γίνουν κωμικοί οι όμορφοι άνθρωποι. Ειδικά μια γυναίκα αν είναι θελκτική, δύσκολα την παίρνουν στα σοβαρά σαν κωμικό. Η Μάρθα τα κατάφερε. Δεν υπήρξε απλά μια όμορφη γυναίκα αλλά ένα σύμβολο του σ@ξ.

Είχε παράπονο ότι έμεναν εντυπωσιασμένοι από την εικόνα που είχε και δεν της έδιναν να παίξει κάτι πιο δραματικό ή κάτι διαφορετικό. Όταν κάποιος της το πρότεινε, τον λάτρευε που της έδινε αυτήν την ευκαιρία» αποκάλυψε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.