Νέα αρχή για την Εριέττα Κούρκουλου - Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα με μια ανάρτηση

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νέα αρχή για την Εριέττα Κούρκουλου - Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα με μια ανάρτηση

Η Εριέττα Κούρκουλου διατηρεί έναν αρκετά ενεργό λογαριασμό στο instagram καθώς η δράση της αναφορικά με την φιλοζωία είναι γνωστή (δείτε εδώ τον λόγο που είχε ξεσπάσει πρόσφατα). Έτσι λοιπόν, η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια της και ο γιος της καθώς τον έβαλε από νωρίς στον φρόμο του βιγκανισμού.

Μεταξύ άλλων, αποφάσισε να συμμετάσχει με τον γιο της σε κάποια μαθήματα συνειδητής διατροφής προκειμένου από νωρίς ο μικρός Νίκος να μάθει να τρέφεται όσο πιο σωστά γίνεται.

Έτσι λοιπόν, θέλησε να δημοσιεύσει μια ανάλογη ανάρτηση στο instagram όπου φαίνεται ξεκάθαρα τί τροφές έχει επιλέξει να δώσει στον μικρό της.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα

Σε ένα δημόσιο ξέσπασμα προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με αφορμή την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα Ιωανννίων, το οποίο τελικά θανατώθηκε με ευθανασία.

«Θέλω να ξεκινήσω την νέα «σχολική» χρονιά εξηγώντας εν - συντομία, τον λόγο που δεν τοποθετήθηκα για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στην Ζίτσα. Δεν τοποθετήθηκα, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε λόγος. Ασχολήθηκε με το γεγονός αυτό - καταδικάζοντάς το, ολόκληρη η χώρα και αυτό μου φτάνει.

Δεν άνοιξα αυτό το προφίλ για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα, ούτε γιατί ψάχνω ευκαιρίες να κάνω την όμορφη με ένα ζωάκι αγκαλιά. Το άνοιξα, για να φέρω στην επιφάνεια αυτό που κρύβεται πίσω από την κακοποίηση στην Ζίτσα και την κάθε κακοποίηση του κάθε ζώου (αλλά και ανθρώπου) σε όλο τον κόσμο - η ιδέα ότι κάποιες ζωές έχουν μικρότερη αξία από κάποιες άλλες.

Το πρόβλημα δεν είναι ο ένας εγκληματίας που ευθύνεται για την συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη, αλλά το γεγονός ότι τα μη - ανθρώπινα ζώα αντιμετωπίζονται από τις ανθρώπινες κοινωνίες και το νομικό σύστημα, ως αντικείμενα - ως ιδιοκτησία - ως φαγητό - ως συστατικό μιας συνταγής. Λυπάμαι πάρα πολύ για την ζωούλα που χάθηκε, αλλά λυπάμαι περισσότερο για αυτές που χάνονται κάθε μέρα ανά εκατοντάδες εκατομμύρια, πίσω από κλειστές πόρτες.

Λυπάμαι για την αγωνία και τον αφόρητο πόνο που υπέστη το γαϊδουράκι, αλλά λυπάμαι και για τον τρόμο των ζώων που σέρνονται από γερανούς και κρεμιούνται ανάποδα πριν την σφαγή τους. Τα μεμονωμένα περιστατικά κακοποίησης των ζώων για τα οποία αισθανόμαστε μια παραπάνω συμπάθεια (γιατί για τα υπόλοιπα αδιαφορούμε), μπορεί να πουλάνε εφημερίδες και να γίνονται viral, αλλά αποτελούν απλώς ένα σύμπτωμα. Η ασθένεια ως συνήθως, κρύβεται πιο βαθιά», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Εριέττα Κούρκουλου.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα