Δύσκολες ώρες για την βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα μετά την κηδεία της Ελισάβετ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
(Screenshot από βίντεο στο ITV News)
(Screenshot από βίντεο στο ITV News)

Την Δευτέρα 19/9 πρ;αγματοπιήθηκε η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η οποία ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην Μεγάλη Βρετανία. Όπως είναι λογικό τόσο η βασιλική οικογένεια όσο και ο υπόλοιπος κόσμος ο οποίος έδωσε το παρών προκειμένου να πουν το τελευταίο "αντίο" ήταν συντετριμμένοι (δείτε εδώ την πριγκίπισσα Σάρλοτ να "λυγίζει").

Η ανακοίνωση από το παλάτι για την κατάσταση της υγείας της

Μεταξύ άλλων, παρούσα ήταν και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε πως η 82χρονη μονάρχης, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό με αποτέλσμα να ακυρωθούν όλες οι δραστηριότητες που είχαν σκοπό να γίνουν.

Λίγα λόγια για την ζωή της Βασίλισσας Μαργαρίτα της Δανίας

Η Μαργαρίτα Αλεξανδρινή Θόρχιλντουρ Ίνγκριντ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1940 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης ως πρώτο παιδί του μετέπειτα Φρειδερίκου Θ΄ και της Ίνγκριντ της Σουηδίας. Ο πατέρας της ήταν ο πρωτότοκος γιος του τότε Χριστιανού Ι΄, ενώ η μητέρα της ήταν η τότε μοναχοκόρη του μετέπειτα Γουσταύου ΣΤ΄ Αδόλφου της Σουηδίας. Η γέννησή της έγινε μόλις μία εβδομάδα μετά την εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας στην Δανία, η οποία συνέβη στις 9 Απριλίου 1940.

Βαπτίστηκε στις 14 Μαΐου 1940 στην Εκκλησία του Χόλμεν της Κοπεγχάγης. Ανάδοχοι της Πριγκίπισσας ήταν ο προπάππος της Γουσταύος Ε΄ της Σουηδίας, ο προπάππος της Αρθούρος, Δούκας του Κόννωτ & Στράδερν, ο πάππος της Χριστιανός Ι΄, ο πάππος της Γουσταύος ΣΤ΄ Αδόλφος της Σουηδίας, ο θείος της Κνουτ της Δανίας, ο θείος της Γουσταύος Αδόλφος και ο εξάδελφός της Άξελ.

Ονομάστηκε Μαργαρίτα για να τιμηθεί η γιαγιά της Μαργαρίτα του Κόννωτ, Αλεξανδρινή για την γιαγιά της Αλεξανδρινή του Μεκλεμβούργου-Σβερίν και Ίνγκριντ για τη μητέρα της. Η Μαργαρίτα, καθώς ήταν μέχρι το 1944 Πριγκίπισσα και της Ισλανδίας, της δόθηκε και το ισλανδικό όνομα Θόρχιλντουρ.

Όταν η Μαργαρίτα ήταν τεσσάρων χρονών, το 1944, γεννήθηκε η πρώτη της αδελφή Βενεδίκτη. Η Βενεδίκτη αργότερα, παντρεύτηκε τον Ριχάρδο του Σάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ, με τον οποίο ζει στη Γερμανία. Η δεύτερη αδελφή της Άννα Μαρία γεννήθηκε το 1946. Η Άννα-Μαρία παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας, με τον οποίο τώρα ζει μόνιμα στο Πόρτο Χέλι της Ελλάδας.

Στις 20 Απριλίου 1947 ο Χριστιανός Ι΄ απεβίωσε και ο πατέρας της Μαργαρίτας ανέβηκε στο θρόνο ως Βασιλιάς Φρειδερίκος Θ΄.