Σήμερα 22/9 η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό

Τι θα γίνει τελικά με την αποτέφρωσή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22/9 το μεσημέρι, ωστόσο η αγαπημένη ηθοποιός θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τους ρόλους της.

Πού θα γίνει η κηδεία της Μαρθάς Καραγιάννη σήμερα 22/9

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο το Α Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ αργότερα η σορός της θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, μετά τον όλο χαμό που δημιουργήθηκε με τις Αρχές (δείτε εδώ τι έγινε).

Μάλιστα, η Μάρθα Καραγιάννη πριν πεθάνει άφησε πίσω της ένα χειρόγραφο σημείωμα όπου ζητούσε, όταν πεθάνει, αντί να ταφεί, να καεί. «Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ», ήταν το σημείωμα.

Τελικά, παρά το θρίλερ της αποτέφρωσής της που ακολούθησε, η επιθυμία της ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί και έτσι και θα αποτεφρωθεί.

Δημήτρης Σούρας: "Την Τρίτη θα σκορπίσουμε την στάχτη της"

Στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 21/9 ο Δημήτρης Σούρας και μίλησε για την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη. Ο γνωστός ψυχίατρος αποκάλυψε πως η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού ήταν να σκορπίσουν τις στάχτες της.

«Αύριο στις 12 θα βρεθούμε όλοι για το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Μάρθα Καραγιάννη. Στις 12:00, στο Α΄ Νεκροταφείο. Μόλις τελειώσει η τελετή μετά θα φύγει η σορός και θα την συνοδεύσουν η Ντόρα Δούμα και η Ελένη η γυναίκα μου. Θα πάνε στη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση. Μετά την καύση θα παραλάβω προσωπικά την στάχτη.

Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα, πιστέψτε με. Είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος και άυπνος. Την Τρίτη, πιθανώς, θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή να μη σας πω ακριβώς τι θα γίνει. Θέλει μια διαδικασία για να σκορπίσουμε την στάχτη της, δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Θα γίνει αυτή η διαδικασία.

Όλα αυτά είναι γραμμένα από τη Μάρθα Καραγιάννη, είναι επιθυμίες της Μάρθας και εμείς, οι φίλοι της, οι κολλητοί της, δεν κάνουμε τίποτα άλλα από τις επιθυμίες της. Δεν ήταν άθεη η Μάρθα. Η Μάρθα σε όλη της τη ζωή έψαχνε να καλύψει τον Θεό. Τι γράφουν τα sites ότι ήταν άθεη; Απλά δεν ήθελε το τελετουργικό κομμάτι. Υπάρχουν άτομα που το δέχονται και άτομα που δεν το δέχονται. Η πιο δύσκολη στιγμή εσείς πιστεύετε ότι είναι όλα αυτά που περάσαμε. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η στιγμή της Τρίτης», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Σούρας.