«Ένιωσε αδιαθεσία και...» - Ποια είναι η κατάσταση υγείας του Σταμάτη Κόκοτα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

«Το πρώτο που σκέφτηκε η οικογένεια είναι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στο Ασκληπιείο Βούλας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21/9 ο Σταμάτης Κόκοτας, μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε. Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής εισήχθη στα επείγοντα του νοσοκομείου την Κυριακή 18/9 και νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 22/9, η εκπομπή Πρωινό και ο δημοσιογράφος, Θάνος Βάγιος επικοινώνησε με στενό συγγενικό πρόσωπο του καλλιτέχνη και αποκάλυψε πως νοσηλεύεται προληπτικά, λόγω μιας ξαφνικής αδιαθεσίας.

Γιατί εισήχθη στο νοσοκομείο ο Σταμάτης Κόκοτας

«Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ήδη από το περασμένο Σάββατο. Ένιωσε αδιαθεσία και είχε και ανέβασε και δέκατα και επειδή το πρώτο που σκέφτηκε η οικογένεια είναι ο κορωνοϊός, παρόλο που είχε κάνει και την 4η δόση, επειδή αγχώθηκαν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εκεί κρίθηκε σκόπιμο για προληπτικούς λόγους να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων. Τα συμπτώματα έχουν ξεκινήσει να υποχωρούν από τη στιγμή που του χορηγήθηκε αντιβίωση, άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αύριο να πάρει εξιτήριο», κατέληξε ο Θάνος Βάγιος, ο δημοσιογράφος της πρωινής καθημερινής εκπομπής.

Λίγα λόγια για την ζωή του

εννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού .Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.