Στιγμές τρόμου για τη Δέσποινα Μοιραράκη - Το ταξίδι στο Ιράν που την έκανε να ανησυχήσει για τη ζωή της

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση μετά το θάνατο του συζύγου της

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Στιγμές τρόμου για τη Δέσποινα Μοιραράκη - Το ταξίδι στο Ιράν που την έκανε να ανησυχήσει για τη ζωή της

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στο Ιράν, μετά τη δολοφονία της κοπέλας από τη θρησκευτική αστυνομία επειδή δεν φορούσε καλά τη μαντήλα της, η Δέσποινα Μοιραράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για την τρομακτική της εμπειρία, όταν στο παρελθόν είχε επισκεφτεί τη χώρα και είχε ζήσει κάτι αντίστοιχο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την αποτρόπαια εκτέλεση της κοπέλας γυναίκες και άνδρες στους δρόμους του Ιράν, έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα και τις μεγάλες πόλεις και καίνε μαντήλες, κόβουν τα μαλλιά τους και ξεσπούν ενάντια των αρχών με τη χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκατομμύρια άνθρωποι στέλνουν τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες που εξεγείρονται, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Κανάκης που ξέσπασε για τη θεματολογία που απασχολεί τα μέσα την ίδια ώρα που λαμβάνουν χώρα τόσο σημαντικά γεγονότα.

Η τρομακτική εμπειρία της Μοιραράκη από την επίσκεψή της στο Ιράν

Περιέγραψε με λεπτομέρειες στη Μάρα Ζαχαρέα τα όσα συγκλονιστικά έζησε:

«Συνέβη στις δύο το μεσημέρι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τρομοκρατήθηκα, είναι η αλήθεια. Οι γυναίκες, εκείνες οι αστυνομικίνες, ήταν πάρα πολύ απότομες και εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως εξακολουθούσαν να μου μιλούν στα αγγλικά και με είχαν σε μια αγωνία για το τι θα μου συμβεί μέχρι να δω τον συνεργάτη μου, τον Πέρση να φτάνει. Ήρθε μετά ο Πέρσης, μίλησε μαζί τους στα περσικά και μου εξήγησε πως είχα κάνει ένα μεγάλο αδίκημα γιατί φαινόταν η φράντζα μου.

Δεν το ξεχνώ. «Έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο αδίκημα! Τα μαλλιά σου, οι τρίχες της κεφαλής, φαίνονται και καλύπτουν την επιδερμίδα! Για αυτό πρέπει να τιμωρηθείς και αύριο το πρωί πρέπει να οδηγηθείς στο δικαστήριο» μου είχε πει» είπε η Δέσποινα Μοιραράκη και συνέχισε,

«Η ποινή θα μπορούσε να ήταν φυλάκιση μέχρι και ενός χρόνου από όσα μου εξήγησε. Όλα αυτά τα λέω γιατί και μιαν άλλη στιγμή είχαμε υποστεί και κάτι άλλο με τον γιο μου στο Πακιστάν. Εγώ γενικότερα πηγαίνω στις χώρες της Ανατολής».

Kαι ολοκλήρωσε: «Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο να πας, δεν μπορείς να καθίσεις μαζί με τους άνδρες γιατί η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποδεέστερη. Πραγματικά προσπαθώ και γω, για αυτό είμαι σήμερα εδώ, να στηρίξω αυτό το κίνημα».

Το νέο επαγγελματικό της βήμα λίγους μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της

Η Δέσποινα Μοιραράκη πριν από λίγους μήνες ήρθε αντιμέτωπη με τον χειρότερό της εφιάλτη. Ο σύζυγός της, Γιάννης Κοντούλης, έφυγε από την ζωή μετά από μια σκληρή μάχη που είχε με τον καρκίνο...

Η εικόνα της στην κηδεία, συντετριμμένη, χωρίς λόγια. Όμως, για χάρη των παιδιών της και για τον ίδιο της τον εαυτό προσπαθεί σιγά σιγά πάλι να βρει τα πατήματά της και η μόνη της παρηγοριά πια είναι... διαβάστε την συνέχεια στο Tv-24.gr