Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Αριστοκρατικός και γεμάτος λουλούδια - Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Κυκλοφόρησε 6 μέρες μετά την κηδεία της

Αριστοκρατικός και γεμάτος λουλούδια - Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της Βασίλισσας Ελισάβετ
Instagram / Theroyalfamily
News 25.09.2022 08:09
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Έξι μέρες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ (δείτε εδώ πόσο κόστισε), κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Σε αυτή φαίνεται η νέα πλάκα που τοποθετήθηκε στον τάφο, η οποία εκτός από το όνομα του πατέρα της, βασιλιά Γεώργιου ΣΤ’ και της συζύγου του Ελισάβετ, αναγραφεί το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πλάκας που είναι τοποθετημένη στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI, μετά τον ενταφιασμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Το Μνημείο του Βασιλιά Γεώργιου VI βρίσκεται μέσα στους τοίχους του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ», γράφει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του παλατιού.

Ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ
Instagram / Theroyalfamily

Με ποια κοσμήματα θάφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ όπως έχει γίνει γνωστό πέραν της τεράστιας περιουσίας της (δείτε την εδώ αναλυτικά) είχε στην κατοχή της μία ιστορική συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιλάμβανε δεκάδες στέμματα και καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και 23.000 διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.

Η επικεφαλής επικοινωνίας στο Natural Diamond Council, Λίσα Λέβινσον, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι απίθανο να ταφεί η «ταπεινή» Ελισάβετ με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή ουαλική χρυσή, γαμήλια βέρα της και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

Η ίδια σημείωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που περιέχει διαμάντια από μια τιάρα που ανήκει στη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, πιθανότατα θα δοθεί στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα ενώ πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιθανό να παραμείνουν στη βασιλική συλλογή και να μην ταφούν μαζί της, καθώς είναι μέρος της βασιλικής οικογένειας.

Τα κοσμήματα της βασίλισσας, όταν δεν τα φορούσε φυλάσσονταν στην γκαλερί της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα επίσημα Crown Jewels βρίσκονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ζητούν την παραίτηση παρουσιαστών γιατί δεν περίμεναν στην ουρά να την προσκυνήσουν

Λιτή τελετή στέψης για τον Βασιλιά Κάρολο - Οι πρώτες πληροφορίες για την επίσημη ημερομηνία

Share